Newsflash
Știri

Barron's: Unica referinţă bibliografică pentru admiterea la şase facultăţi de medicină

de Dorina Novac - feb. 9 2023
Barron's: Unica referinţă bibliografică pentru admiterea la şase facultăţi de medicină

Manualul Barron's „Anatomie şi fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină” a devenit unică referinţă bibliografică pentru admiterea la şase facultăţi de medicină din ţară.

Șase dintre cele mai importante facultăți de profil din țară utilizează manualul „Anatomie și fiziologie umană pentru admitere la facultățile de medicină” ca unică referință bibliografică pentru examenul de admitere la proba de biologie la facultățile de medicină și medicină dentară din cadrul principalelor universităţi de medicină şi farmacie din ţară, reunite în Alianța Universitară G6-UMF, cu excepția Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

admitere

„Opțiunea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» (UMFST) din Târgu Mureș, care a pregătit ediția în limba română, de a introduce în anul 2014 această carte ca bibliografie de examen a fost una foarte bună. Dovada este faptul că din acest an universitar, 2023/2024, manualul este utilizat în pregătirea candidaților la Universitatea de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu» din Cluj Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Universitatea de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie «Victor Babeş» din Timişoara și la Universitatea Ovidius Constanța”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Nou manual pentru admiterea la facultățile de medicină și stomatologie

Decizia comună are ca obiectiv principal crearea unui cadru comun de cooperare în domeniile educaționale, științifice și extra-curriculare, standardizarea admiterii la nivel național și o creștere a calității pregătirii candidaților la studiile medicale, prin utilizarea acelorași parametri de pregătire.

„Cartea, sub titlul original «E-Z Anatomy and Physiology», avându-i drept autori pe Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, a fost republicată în anul 2022 la Editura University Press a UMFST G.E. Palade Tg. Mureș și constituie nu doar o traducere din limba engleză a unui manual utilizat în pregătirea candidaților pentru facultățile și colegiile din SUA, ci și o adaptare a textului la terminologia utilizată în predarea biologiei umane la nivel de studii liceale”, au precizat reprezentanții UMFST Târgu Mureş.

Lucrarea este structurată în 23 de capitole, glosar și index pentru a înlesni clarificarea noțiunilor. În procesul de autoevaluare, cititorul regăsește la sfârșitul fiecărui capitol un număr de 100 întrebări recapitulative de tipuri diferite: completare de noțiuni care se găsesc în textul capitolului, întrebări cu răspuns la alegere, întrebări de tip adevărat/fals, un studiu de caz dar și răspunsurile corecte.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe