Newsflash

Dr. Petru-Emil MUNTEAN


Importanța protocoalelor în practica medicală

de Dr. Petru-Emil MUNTEAN - oct. 23, 2020

Activitatea medicală trebuie efectuată respectând o serie de reguli cuprinse în cadrul unor ghiduri sau protocoale. Aceste reguli ar trebui să ajute medicul și să crească calitatea actului medical.

Tratament antituberculos personalizat

de Dr. Petru-Emil MUNTEAN - apr. 17, 2020

Pacient de sex masculin, în vârstă de 62 de ani, din mediul urban, căsătorit, nefumător, fără antecedente de tuberculoză, este internat în spital pentru următoarele acuze: transpiraţii profuze nocturne, tuse seacă cronică și pierdere în greutate (șase kilograme în interval de o lună).

Puncția-biopsie pleurală

de Dr. Petru-Emil MUNTEAN - ian. 17, 2020

Biopsiile pleurale se practică în mod caracteristic pentru evaluarea exsudatelor pleurale nediagnosticate sau în caz de îngroșare pleurală anormală. Suspiciunea malignității sau a infecției, în mod special a tuberculozei, este cel mai frecvent context clinic în care se efectuează.

Pleurodeza

de Dr. Petru-Emil MUNTEAN - ian. 17, 2020

Pleurodeza este o procedură terapeutică ce constă în injectarea unei substanţe chimice sau a unui medicament în cavitatea toracică.

Analiza lichidului pleural

de Dr. Petru-Emil MUNTEAN - ian. 17, 2020

Examinarea lichidului pleural din punct de vedere microscopic și chimic permite stabilirea diagnosticului și a prognosticului unor boli pulmonare sau cu răsunet la acest nivel.

Pleuroscopia

de Dr. Petru-Emil MUNTEAN - ian. 10, 2020

Întrucât toracoscopia medicală câștigă teren, este utilă definirea ei ca pleuroscopie, delimitând astfel perimetrul chirurgical de cel medical.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe