Newsflash
Cultură

Artă perfect îmbinată cu intenţii nobile

de Dan Dumitru MIHALACHE - sept. 24 2021
Artă perfect îmbinată cu intenţii nobile

Prieteni vechi și noi, povești de neuitat, emoţie, momente artistice și o licitaţie inedită de artă, cu piese unice, sunt cuvintele care definesc ediţia aniversară a Galei Din inimă pentru viitor,  desfășurată joi, 16 septembrie.

Speranţa moare ultima! Acesta este mottoul licitaţiei caritabile „O lume cu ușile deschise”, desfășurată în cadrul celei de-a zecea ediţii a Galei Din inimă pentru viitor. Gală pe care Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria o organizează an de an. Zeci de artiști și-au donat creaţiile pentru a-i ajuta pe cei fără posibilităţi. Pe lângă autorii lucrărilor, la eveniment au participat ambasadori, sportivi și oameni de afaceri iubitori de artă, uniţi de dorinţa de a aduce bine și speranţă în sufletele celor care au nevoie.

1_1

        Fondurile adunate anul acesta au depășit 250.000 de euro și vor fi destinate achiziţionării unui ecograf performant pentru investigaţiile medicale a peste 6.000 de pacienţi sociali, dar și pentru continuarea activităţii Policlinicilor Sociale și a Centrelor Educaţionale aparţinând Fundaţiei.

Ușa deschisă, un simbol al speranţei

        „Speranţa moare ultima” s-a numit și ușa creată de Omid Ghannadi, care a fost adjudecată pentru cea mai mare sumă – 6.500 de euro. În total, au fost licitate nu mai puţin de 34 de opere de artă: 17 uși create special pentru acest eveniment și alte 17 lucrări tematice donate de artiști celebri.

Omid Ghannadi - Speranța moare ultima
Omid Ghannadi - Speranța moare ultima

        De ce ușa? Pentru că „ușa poartă amprenta unei culturi, a unei identităţi. Este o expresie artistică, un element de decor arhitectural încărcat de semnificaţie. Doar ușa deschisă este și un puternic simbol al speranţei, al deschiderii către educaţie, sănătate, către viaţă”, explica în cadrul licitaţiei Lucia Valentina Stanciu, managerul Casei de Licitaţii Vikart.

        Cristiana Mateoiu, directorul executiv al Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, spune că această „năstrușnică idee” s-a născut din realitatea în care mulţi semeni de-ai noștri trăiesc: ,,De multe ori pacienţii de la centrele Fundaţiei ne spun că, înainte de a ajunge la noi, multe uși le-au fost închise în faţă. Multe speranţe au fost frânte, iar imposibilitatea accesării de servicii medicale sau a unui ajutor în zona educaţională a reprezentat o barieră importantă în viaţa deja complicată a acestor oameni. Pentru ei ţinem mereu deschise ușile centrelor noastre, căutăm neîncetat soluţii la problemele cu care se confruntă, ne facem timp să îi ascultăm și să le dăm șanse la un viitor mai bun, la speranţă și demnitate”.

Licitaţia continuă în online

        Evenimentul a avut parte și de câteva momente artistice realizate de copiii din Centrul Educaţional Corbeanca. La finalul serii, cântăreaţa Irina Sârbu a oferit un recital de jazz, bossa nova, French music și tango interbelic.

        Licitaţia caritabilă a beneficiat de suportul Casei de Licitaţii Vikart. Ușile licitate pot fi admirate în continuare pentru o perioadă limitată în cadrul Enayati Medical City. Iubitorii de artă mai pot licita până la 27 septembrie pe vikart.ro/licitatie/licitatia-caritabila-o-lume-cu-usile-deschise/.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe