Newsflash
Internaționale

Un NFT cu imaginea irisului lui Javier Bardem va fi vândut în scop caritabil

de Florentina Ionescu - oct. 5 2022
Un NFT cu imaginea irisului lui Javier Bardem va fi vândut în scop caritabil

În scop caritabil, pentru a ajuta o organizație care redă vederea persoanelor din țările în curs de dezvoltare, o imagine cu ochiul lui Javier Bardem ca NFT va fi vândută.

Imaginea ochiului actorului Javier Bardem va fi vândută la licitație pentru a oferi fonduri proiectului Ojos del Mundo, în scopul de a preveni orbirea în țările în curs de dezvoltare, scrie The Guardian

javier bardem ochi iris nft scop caritabil imagine
Captură The Guardian

 

Ochiul actorului – mai precis, imaginea irisului – va ajuta mii de oameni să-și recapete vederea. Imaginea aceasta (un closeup cu ochiul lui Javier Bardem) va fi vândută la licitație pentru ca o organizație care redă vederea oamenilor din țările în curs de dezvoltare să obțină fondurile necesare pentru acest demers.

„Să poți vedea, auzi, atinge, simți: acestea sunt lucrurile pe care nu le apreciem cu adevărat până când nu le pierdem. Redobândirea tuturor lucrurilor pe care le simți prin faptul că poți vedea – ceea ce are un impact atât de mare asupra sensibilității și emoțiilor noastre, reprezintă o transformare emoțională și spirituală”, a declarat actorul Javier Bardem, câștigător al unui premiu Oscar, arată sursa menționată.

Acesta a spus că acesta este motivul pentru care a donat imaginea uimitoare a irisului său proiectului Ojos del Mundo (ochii lumii), care va scoate la licitație fotografia ca parte dintr-o campanie nouă de strângere de fonduri, intitulată Iris of the World (irisul lumii).

Inițiativa Ojos del Mundo a fost fondată în Barcelona în anul 2001 și este dedicată tratării orbirii prevenibile, așa cum este cataracta, prin intervenția directă și prin pregătirea oamenilor de pe plan local să continue munca și eforturile din cadrul campaniei.

În ultimii 20 de ani, cu ajutorul Ojos del Mundo peste 37.000 de persoane și-au redobândit vederea și 13.000 de specialiști de pe plan local au fost instruiți.

Imaginea cu irisul lui Javier Bardem va fi vândută ca NFT (non-fungible token) digital unic și ca fotografie în format printat, autentificată chiar de actor.

La lansarea acestei campanii, Anna Barba, director al inițiativei Ojos del Mundo, a declarat că pe lângă faptul că se dorește strângerea de fonduri, fundația pe care o reprezintă vrea să crească gradul de conștientizare a orbirii prevenibile, adăugând faptul că 90% dintre persoanele cu deficiențe de vedere trăiesc în cele mai sărace regiuni ale lumii și că 55% dintre acestea sunt femei.

„Javier a fost foarte generos în sensul de a ne oferi ceva atât de personal și de exclusiv, ca irisul său. Este o marcă a identității care a fost martoră la momente speciale și care acum poate deveni parte din viața cuiva care licitează pentru această fotografie originală și inspirațională. Ochiul lui Javier va deschide alți ochi”, a declarat Anna Barba, director Ojos del Mundo.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe