Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Tratamentul infertilităţii în staţiunea Sovata

Viața Medicală
Prof. dr. Dimitrie NANU vineri, 26 noiembrie 2010
Viața Medicală
Dr. Isam AL JASHI vineri, 26 noiembrie 2010
Viața Medicală
Dr. Gladys AL JASHI vineri, 26 noiembrie 2010
Viața Medicală
Claudia MEHEDINŢU vineri, 26 noiembrie 2010
Viața Medicală
Dr. Mihaela PLOTOGEA vineri, 26 noiembrie 2010
Viața Medicală
Dr. biol. Constantin MUNTEANU vineri, 26 noiembrie 2010

   Sovata este un oraş din judeţul Mureş, situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluenţa cu râul Sovata. Staţiune cu sezon permanent, Sovata a fost menţionată pentru prima dată ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine staţiune balneară. Este înconjurată de dealurile Cireşelu (912 m), Capela (720 m), Bechiş (1.079 m), Dealul Mic şi Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi mesteceni. După recunoaşterea ca staţiune balneară, la Sovata au fost construite numeroase hoteluri şi alte facilităţi, modernizate în timp. (...)

   Staţiunea are o climă subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5°C) şi ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de –3,5°C). Temperatura medie anuală este de 8,6°C, iar media anuală a precipitaţiilor este de 750 mm. Bogăţia acestei staţiuni provine din masivul de sare pe care se află situată, precum şi din existenţa lacurilor sărate, de o deosebită importanţă terapeutică. Printre numeroasele lacuri de aici, cităm lacurile Ursu (46.000 m2), Aluniş (9.000 m2), Verde (5.000 m2), Negru, Roşu, Mierlei şi Şerpilor, cu ape clorurate (cu concentraţie mare, de la 40 la 250 g/l) şi sodice, prezentând fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspătă provenită din râuleţe, care se menţine la suprafaţă, acţionând ca un izolator termic). Acest lucru face ca, vara, temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime) să varieze între 10 şi 20°C la suprafaţă, 30–40°C la adâncimea de 1 m şi 40–60°C la adâncimea de 1,5 m. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.