Newsflash
Imagine campanie proprie
ACTUALITATE Știri

Aproape jumătate de milion de persoane din România se confruntă cu tulburări de alimentație

de Magdalena Tănăsescu - iul. 28 2023
Aproape jumătate de milion de persoane din România se confruntă cu tulburări de alimentație

Peste 400.000 de persoane din România se confruntă cu tulburări de alimentație, iar femeile și fetele sunt cele mai afectate de acest lucru, fiind a treia cea mai comună boală cronică în rândul tinerelor.

Estimarea aparține Asociației pentru Prevenirea și Tratamentul Tulburărilor de Alimentație, și a fost făcută în contextul Programului de nutriție și sport „La masă cu mine”, adresat copiilor cu tulburări alimentare, dar și părinților lor.

Potrivit unui comunicat remis redacției, programul a început cu o tabără de șase zile, organizată la Straja, Hunedoara, pentru 28 de copii între 8 și 14 ani, în special copii care se confruntă cu supraponderalitate. 

La tabără au participat și 28 de părinți, iar aceștia au reușit alături de copiii lor să slăbească împreună peste 70 de kg. 

În perioada următoare și până la finalul anului 2023, participanții vor continua cu sesiuni online alături de specialiștii implicați în campanie.

„În cadrul întâlnirilor virtuale se va monitoriza progresul participanților, se va discuta despre rezultatele obținute, iar copiii vor primi sfaturi pentru o mai bună gestionare a situațiilor neprevăzute”, se menționează în comunicat.

Proiectul „La masă cu mine” a fost demarat de Asociația Zi de Bine, iar partenerii strategici ai asociației au oferit 40.000 de euro pentru realizarea acestui program. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe