Newsflash
OPINII

Aproape de sufletul oamenilor

de Dr. Iulia-Elena Neguleț - iun. 10 2022
Aproape de sufletul oamenilor

O specialitate vastă, Dermatovenerologia aduce cu sine numeroase provocări, dar și multe oportunităţi, odată ajuns medic specialist.

Profesia de dermatovenerolog a fost pentru mine un vis pe care l-am avut încă din anul IV de facultate. A fost totodată și o mare provocare, deoarece specialitatea se află în topul preferinţelor studenţilor la Medicină. În prezent sunt medic rezident în anul III în Dermatovenerologie.

doctorita
Dr. Iulia-Elena Neguleț

 

Patologia dermatologică este foarte vastă. Majoritatea leziunilor fiind asemănătoare, de multe ori, diagnosticarea reprezintă o adevărată piatră de încercare, ceea ce a fost debusolant pentru un medic rezident aflat la început de drum. Acest lucru mi-a dezvoltat curiozitatea și m-a determinat să aprofundez domeniul.

Fiind o specialitate vizuală, este foarte important să iei contact cu cât mai mulţi pacienţi, să petreci timp cu ei, să le înţelegi suferinţa, ca într-un final să fii apt să poţi stabili un diagnostic încă de când pacientul intră pe ușa cabinetului. În același timp, satisfacţia și mulţumirea ce vin odată cu rezultatele favorabile ale unui tratament recomandat pacienţilor fac din această specialitate una foarte apropiată de sufletul oamenilor.

Viaţa de medic rezident nu a fost întotdeauna așa cum mi-am imaginat-o, aceasta implicând o parte administrativă și multă muncă birocratică. Acest impas poate fi depășit cu succes numai printr-o colaborare eficientă cu personalul secţiei unde îţi desfășori activitatea. De asemenea, este necesar pentru un medic rezident să înveţe, să crească și să se dezvolte alături de un adevărat mentor, anume medicul îndrumător, lucru de care eu mă bucur pe secţia unde îmi desfășor activitatea.

Rezidenţiatul în această specialitate durează cinci ani, pe care îi petreci într-un centru universitar unde ești în contact cu patologia dermatologică. Însă există și o parte de mici intervenţii chirurgicale care implică excizii de nevi, cancere cutanate etc.

Dermatologia înseamnă și estetică, un domeniu într-o continuă dezvoltare pe care îl poţi aprofunda prin cursuri, atât în timpul rezidenţiatului, cât și după terminarea acestuia. Astfel că, odată ajuns medic specialist, oportunităţile sunt multiple.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe