Newsflash
Știri

Aproape 500 de copii s-au născut prin proiectele FIV1 și FIV2

de Dorina Novac - sept. 23 2020
Aproape 500 de copii s-au născut prin proiectele FIV1 și FIV2

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că aproape 500 de copii s-au născut până acum în cadrul proiectelor FIV1 și FIV2.

De asemenea, datorită acestor proiecte, inițiate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), alte 117 beneficiare sunt însărcinate și așteaptă să nască.

copii nascuti prin program
Sursă imagine: unsplash.com

 

Cele 1.000 de locuri din proiectul „FIV2 - O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate în mai puțin de trei săptămâni.

„Astăzi, putem anunța cu bucurie că visul de a deveni părinți este tot mai aproape de a se realiza pentru primele 168 de cupluri care au primit, în aceste zile, sprijinul financiar de aproximativ 3.000 de euro/cuplu, sub forma unor vouchere cu care vor putea achita toate cheltuielile necesare fertilizării in vitro”, a precizat Gabriela Firea pe Facebook.

Din cele 1.000 de dosare depuse în acest an, mai mult de jumătate au fost deja analizate și aprobate, iar toți beneficiarii urmează să intre în posesia voucherelor, în perioada imediat următoare.

Citește și: Gabriela Firea, despre programul FIV 2: Toate locurile au fost ocupate

Programul FIV 1 – „O șansă pentru cuplurile infertile” a fost demarat în anul 2018 de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe