Newsflash
Știri

Aproape 4.000 de persoane au fost vaccinate la Maratonul din Cluj-Napoca

de Florentina Ionescu - iun. 7 2021
Aproape 4.000 de persoane au fost vaccinate la Maratonul din Cluj-Napoca

La a doua ediție a Maratonului Vaccinării organizat de UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca au fost vaccinate aproape 4.000 de persoane.

Potrivit organizatorilor, la a doua ediție a Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj, care a avut loc în acest weekend la Cluj-Napoca, s-au vaccinat 3.889 de persoane, dintre care 450 cu prima doză.  Evenimentul s-a desfășurat timp de trei zile și trei nopți, începând de vineri, 4 iunie, ora 16:00, până luni, 7 iunie, la ora 8:00. 

MaratonulVaccinarii Cluj 4-7iunie (2)

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 16 de cabinete de vaccinare, care au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit la rapel sau pentru cei care au dorit să se vaccineze cu prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech, potrivit unui comunicat de presă remis redacției. 

MaratonulVaccinarii Cluj 4-7iunie (3)

Cei aproximativ 350 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Au fost vaccinați și copii cu vârste peste 12 ani

Dacă la prima ediție vârsta minimă a celor vaccinați a fost de 16 ani, acum s-au putut vaccina și copiii cu vârsta de peste 12 ani. Aceștia au venit la centrul de vaccinare din cadrul Maratonlui Vaccinării împreună cu un părinte sau cu tutorele legal, care a trebuit să își exprime acordul pentru vaccinarea minorului. 

MaratonulVaccinarii Cluj 4-7iunie (voluntari)

Persoanele care s-au vaccinat cu prima doză vor trebui să se adreseze pentru rapel altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech.

„Încă un maraton de vaccinare de succes s-a încheiat cu satisfacția că am putut contribui la stoparea pandemiei și că le-am putut oferi acces facil la vaccinare tuturor celor interesați. Datorită organizării exemplare, procesul de vaccinare s-a desfășurat în condiții foarte bune și de această dată și fără incidente sau reacții adverse severe. Chiar dacă nu am căutat să atingem un anumit număr de persoane vaccinate pe durata Maratonului, ne bucurăm că toți cei care ne-a trecut pragul au înțeles care este importanța vaccinării și s-au prezentat într-un număr mare”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Potrivit acesteia, fiecare vaccin administrat reprezintă o victorie împotriva pandemiei și fiecare persoană care a venit să se vaccineze în cele trei zile de maraton „a fost primită cu bucurie și cu speranța că, pas cu pas, om cu om, vom reveni la normalitate”.

„Astfel, în paralel cu centrele de vaccinare amenajate de instituțiile administrative locale și județene, în care orice persoană se poate vaccina fără programare, am reușit să le oferim membrilor comunității clujene încă o posibilitate de vaccinare. Le mulțumesc tuturor voluntarilor care, cu dedicare, entuziasm, empatie, responsabilitate și solidaritate, s-au dedicat acestei cauze”, a adăugat rectorul UMF din Cluj-Napoca. 

MaratonulVaccinarii Cluj 4-7iunie (1)

Organizatori

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituția Prefectului - Județul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj și spitalele universitare din Cluj-Napoca și cu susținerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, a Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, a Inspectoratului de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj și a Grupării Mobile de Jandarmi „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, precum și a companiilor private clujene și a reprezentanților mass-media.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe