Newsflash
Știri

Apel de strângere de fonduri pentru un nou ecograf destinat pacienților vulnerabili

de - apr. 8 2021
Apel de strângere de fonduri pentru un nou ecograf destinat pacienților vulnerabili

Fundația Inovații Sociale Regina Maria lansează un apel de strângere de fonduri pentru achiziția unui nou ecograf, cu care să ajute, în decurs de 4 ani, peste 10.000 de pacienți vulnerabili, fără venituri sau cu venituri mici.

Mulțumită noului aparat, pacienții cronici care au nevoie de investigarea bolilor de care suferă, vârstnicii bolnavi și singuri care nu au venituri suficiente pentru a merge la doctor, dar și tinerii din medii vulnerabile vor beneficia de ecografii abdominale, mamare și de tiroidă, în mod gratuit sau la preț redus, se spune într-un comunicat al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

apel ecograf-vm

Servicii medicale pentru donatori

Pentru implicarea în acest apel de strângere de fonduri, de care pot beneficia zeci de mii de bolnavi aflați într-o continuă luptă pentru supraviețuire, Fundația Inovații Sociale Regina Maria își dorește să răsplătească donatorii și sponsorii cu o serie de pachete de servicii medicale pentru ei și familia lor, cum ar fi ecografii și consultații în Clinica Sala Palatului, precum și pachete medicale mai complexe în cadrul primului oraș medical din România, Enayati Medical City, toate cu valabilitate pe o perioadă de 1 an de la îndeplinirea obiectivului campaniei de strângere de fonduri și achiziționarea ecografului.

În ajutorul celor nevoiași

Fundația Inovații Sociale Regina Maria a oferit până în acest moment peste 8.000 de ecografii gratuite sau la preț mic bolnavilor nevoiași. Cu noul ecograf performant își propune să crească de patru ori numărul de ecografii acordate.

Avem paciente tinere aflate într-o situație materială grea, care nu au făcut niciodată o ecografie, dar și persoane în vârstă care nu au mai fost deloc la medic de peste 20 de ani, și din păcate, în momentul în care ajung la noi, ecografiile nu sunt pentru ei decât o metodă de diagnosticare și nu de prevenție. Într-o situație similară se pot afla alți oameni ce au nevoie de controale medicale și care din lipsă de timp sau din orice alt motiv, nu au făcut ecografiile la timp. Noi le oferim un impuls și o motivație mai presus de ei ca să se investigheze medical, și anume să ofere și unei altei persoane defavorizate șansa să o facă”, declară Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria. 

Unde se poate dona

Până la acest moment, apelului caritabil au răspuns o serie de microîntreprinderi care au redirecționat cei 20% din impozitul pe venit pe primul trimestru fiscal, prin contribuția lor putând fi acoperite peste 350 de ecografii sociale.

„Până la finalul celui de-al doilea trimestru fiscal, când companiile pot profita din nou de aceasta redirecționare pentru a susține cauza în care cred, apelul este adresat donatorilor individuali, care sunt invitați să doneze și să își revendice de aici recompensa!”, se mai spune în comunicat.

Donaţiile se pot face şi prin SMS cu textul SOARTA, la 8844, în valoare de 2 euro/lunar, pe website-ul fundației: https://fundatiainovatiisociale.ro/donatii/ sau direct în contul bancar al Fundaţiei CMU Regina Maria: RO70RZBR0000060012785673.

„De asemenea, pentru cei care își doresc să devina ambasadorii cauzei, pot crea o pagină personală de strângere de fonduri pe Galantom”, se mai arată în document.

Prevenția, necesară

Ecografiile sunt menite să descopere boli grave, precum cancerul, chiar și înainte de apariția simptomelor specifice, făcând tratamentul net eficient, fiind recomandate în funcție de vârstă, starea de sănătate, istoricul medical și expunerea la diferiți factori de risc, cum ar fi sărăcia, nutriția precară și lipsa vizitelor regulate la medic.

În prezent, prevenția medicală ar trebui să devină mai mult decât o necesitate, ar trebui să fie o rutină pentru toată lumea, dar în mediile defavorizate, sărăcia blochează accesul la îngrijirile medicale”, se arată în comunicatul Fundației. 

O inițiativă filantropică

Fundația este un ONG care în acest an împlinește 10 ani de activitate, oferind o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și îngrijind, alături de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de peste 200 de copii din familii defavorizate în cele trei centre educaționale ale fundației (Clinceni, Băneasa și Corbeanca). Fundația Inovații Sociale Regina Maria este inițiativa filantropică a familiei Dr. Wargha și Mitra Enayati și face parte din ENAYATI Group. Fundația Inovații Sociale Regina Maria nu face parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe