Newsflash
Știri

ANMDMR a emis trei noi autorizații de import paralel pentru Euthyrox

de Florentina Ionescu - nov. 10 2020
ANMDMR a emis trei noi autorizații de import paralel pentru Euthyrox

În contextul în care în țara noastră medicamentele pe bază de levotiroxină sodică se găseau extrem de greu în farmacii, ANMDMR anunță că a emis, în 30 octombrie 2020, trei noi autorizații de import paralel (AIP) către un distribuitor angro.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, pentru a veni în întâmpinarea pacienților care au nevoie de Euthyrox (levotiroxină), ANMDMR a emis recent trei noi autorizații de import paralel (AIP).

Aceste autorizații sunt către distribuitorul angro S.C. GENCO PHARMACEUTICALS S.R.L., pentru concentrațiile de 25μg, 50μg și 100μg comprimate.

criza euthyrox avocatul poporului renate weber

Aceste autorizații au o valabilitate de cinci ani de la data emiterii, anunță reprezentanții agenției.

„ANMDMR este în permanent contact cu distribuitorul autorizat și monitorizează în mod continuu disponibilitatea pe piață a produselor care conţin levothyroxin, astfel încât pacienții să nu se confrunte cu discontinuități în tratament. (...) Asigurăm pacienții că facem toate demersurile pentru ca aprovizionarea cu medicamente să nu fie afectată de blocajele generate de pandemia COVID-19”, se arată în comunicatul de presă.

Unde puteți semnala lipsa medicamentelor

ANMDMR face un apel la pacienți de a semnaliza orice situație în care se confruntă cu dificultăți în procurarea medicamentelor necesare la adresa de email dedicată: lipsamedicament@anm.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe