Newsflash
Știri

Ana Hotels „Europa” își redeschide porțile pe 16 aprilie

de Dr. Laura Davidescu - apr. 1 2024
Ana Hotels „Europa” își redeschide porțile pe 16 aprilie

Ana Hotels anunță redeschiderea emblematicului hotel Europa din Eforie Nord, după finalizarea unui complex proces de modernizare a hotelului și spa-ului.

 

Lucrările de renovare, care au durat șase luni și au presupus o investiție de 14 milioane de euro, au eficientizat energetic clădirea și au dus la modernizarea completă camerelor și a unor funcționalități din renumitul spa medical al hotelului.  Toate aceste modernizări și îmbunătățiri semnificative s-au făcut cu utilizarea de materiale premium. Astfel, clienții se vor relaxa într-o atmosferă reconfortantă, beneficiind de facilități de lux și de priveliștea către Marea Neagră.

Lucrările au început în octombrie 2023 și s-au desfășurat într-un ritm excepțional, punându-se accent pe eficiență și calitate. Este cel mai amplu proiect de modernizare a hotelului în cei peste 20 de ani ai săi, sub brandul Ana Hotels. Peste 25.000 de metri pătrați au fost renovați în doar șase luni, marcând un record în ceea ce privește rapiditatea și performanțele acestui proces. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect și l-au făcut posibil”, a declarat George Copos, președintele - director general al Ana Hotels.

Ana Hotels „Europa” dispune de 221 camere modernizate, toate cu vedere la mare, un restaurant cu o capacitate de 400 de locuri, o grădină luxuriantă de 30.000 mp, un centru de conferințe de 900 de mp care poate găzdui până la 600 de oaspeți și renumitul centru de sănătate „Ana Health Spa”, care are în dotare o piscină exterioară cu apă dulce, una cu apă sărată, o piscină interioară cu apă sărată și săli de tratamente care oferă terapii wellness, de înfrumusețare și de relaxare și, cel mai important, renumitele terapii cu nămol sapropelic de Techirghiol. 

În privința modernizării spa-ului, sala de fitness a fost extinsă și dotată cu echipamente noi, pentru a satisface nevoile oaspeților activi, iar zona de primire a fost reconfigurată și modernizată, pentru a oferi clienților un confort suplimentar într-o zonă tip lounge

Inclusiv faimoasa piscină interioară cu apă sărată din lacul Techirghiol, unică pe litoralul românesc, a fost refăcută. „Spa-ul s-a născut în urmă cu mulți ani din dorința de a valorifica la nivel superior resursele naturale vindecătoare inestimabile ale Lacului Terchirghiol, aflat în imediata vecinătate a hotelului, respectiv nămolul sapropelic și apa sărată”, spune dr. Mihaela Cucu, directorul medical al Ana Health Spa, și adaugă: „Am fost și suntem un punct de referință pentru industria spa din România, lucru certificat și de numeroasele trofee și premii obținute.” 

Chiar dacă, în urmă cu 20 de ani, la Eforie predominau procedurile medicale cu apă sărată și nămol, în timp, dorința de a aborda holistic oaspeții a dus la diversificarea serviciilor către zona de wellness, foarte apreciată în special de generația tânără.

„Am dezvoltat acest sector al stării de bine combinând terapiile noi cu cele tradiționale, pentru că și nămolul și apa sărată au efect de relaxare”, adaugă specialista în balneologie. Segmentul s-a diversificat și s-a amplificat mai ales după 2020, pentru că după pandemie am obesrvat că generația tânără devine din ce în ce mai conștientă de necesitatea prevenției. Stresul este din ce în ce mai intens, apar tot felul de disfuncții – tulburări de postură, dureri articulare și musculare, oboseală, anxietate - și tinerii sunt conștienți că, dacă înlături disfuncția în timp util, ea nu va evolua spre boală”, spune dr. Cucu.

 

Dr. Mihaela Cucu, director medical Ana Spa Eforie Nord

În spa-ul Ana Hotels Eforie sunt 36 de cabinete de tratament, iar spa-ul, deschis tot timpul anului, se adresează tuturor vârstelorCele mai valoroase resurse, apa și nămolul venite din lacul Techirghiol, sunt reciclatedupă utilizarea în spa, ele se reîntorc în lac, pentru a contribui la refacerea ecosistemului. 

Citește și : Dr. Mihaela Cucu: „România ar putea deveni o oază balneară

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe