Newsflash
Știri

Amenzi la Spitalul din Corabia după ce un pacient a fost filmat cerând ajutor

de Dorina Novac - ian. 11 2021
Amenzi la Spitalul din Corabia după ce un pacient a fost filmat cerând ajutor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis, duminică seara, trimiterea unei echipe de control a DSP Olt la Spitalul Orăşenesc din Corabia, după ce au apărut imagini cu un pacient filmat stând pe jos şi cerând ajutor.

Potrivit unui comunicat de presă, Vlad Voiculescu a precizat că astfel de situații trebuie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc.

amenda spital
Sursă imagine: unsplash.com

„Am urmărit și eu imaginile care au fost postate pe rețelele de socializare online de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn. După ce voi avea toate informațiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situații să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Sancțiuni

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6.000 de lei medicul de gardă, în conformitate cu HG 857/2011, art. 26 litera b „refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”.

De asemenea, una dintre  asistentele medicale ale unității a fost sancționată cu amendă în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu HG 857/2011, art 32, lit K „nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical auxiliar”.

Unitatea medicală a primit avertisment și s-a decis, ca termen imediat de îndeplinire, discutarea cazului în comisia de etică  a unității sanitare în vederea stabilirii măsurilor care se impun. Se vor reface și protocoalele medicale pe care personalul medical trebuie să și le însușească.

Raportul de control al DSP Olt a fost înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe