Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Alexandru Rafila: „Exemplul pe care îl putem urma este un parteneriat între autorități și populație”

de Florentina Ionescu - nov. 4 2020
Alexandru Rafila: „Exemplul pe care îl putem urma este un parteneriat între autorități și populație”

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit în contextul epidemiologic actual despre răspunsul la pandemia de COVID-19.

În opinia medicului Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, dacă populația are încredere în autorități în această pandemie, rezultatele sunt foarte bune. El a amintit și de modelul Suediei ca răspuns la pandemia de COVID-19 și de exemplul pe care ar trebui să îl urmeze românii. 

Prof. dr. Alexandru Rafila

„Am discutat despre răspunsul la pandemia de COVID-19 și despre ce anume a funcționat în Suedia și vreau să subliniez: suedezii respectă recomandările, acestea au fost asumate de către oameni și nu a fost nevoie de impunerea regulilor prin reglementări legale. Exemplul pe care îl putem urma este un parteneriat între autorități și populație. Dacă populația are încredere în autorități și colaborează cu autoritățile, rezultatele sunt bune. Cred că asta ar trebui să reținem noi din modelul suedez: colaborarea pentru a limita transmiterea infecției”, a scris prof. dr. Alexandru Rafila pe pagina oficială de Facebook.

Totodată, acesta a amintit că în Suedia, la început, în primăvară, în lipsa restricțiilor, a fost înregistrat un număr important de cazuri de COVID-19 și cu o mortalitate destul de mare, mai ales la categoriile vulnerabile:

„însă ulterior datorită unei strategii foarte bune de comunicare și de educare a populației, oamenii au înțeles că de ei depinde controlul acestei pandemii, în țara lor bineînțeles, și depinde și o normalitate a vieții publice și economice”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe