Newsflash
Internaționale

Alergii severe, printre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID de la Novavax

de L. Budin - iul. 15 2022
Alergii severe, printre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID de la Novavax

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că a identificat reacţii alergice severe, printre efectele secundare ale vaccinului anti-COVID-19 de la compania Novavax.

Vaccinul a fost autorizat miercuri, 13 iulie, de organismele de reglementare din Statele Unite, iar eticheta produsului din această ţară avertizează împotriva administrării vaccinului persoanelor cu antecedente de reacţii alergice la oricare dintre componentele acestuia, informează Reuters și Agerpres.

falsa-vaccinare1

EMA a precizat că va actualiza informaţiile referitoare la produs pentru serul Novavax, astfel încât acestea să includă printre efectele secundare o senzaţie neobişnuită sau o sensibilitate redusă la nivelul pielii.

Doar 250.000 de doze de vaccin Novavax împotriva COVID-19 - Nuvaxovid - au fost administrate în Europa până în prezent, de la lansarea sa în decembrie, arată Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Vaccinul Novavax a fost autorizat în Statele Unite

Noi dovezi despre modul în care COVID distruge țesutul cerebral

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe