Newsflash
Știri

Ajutor pentru România în campania de comunicare privind vaccinarea anti COVID

de Florentina Ionescu - dec. 14 2021
Ajutor pentru România în campania de comunicare privind vaccinarea anti COVID

Comisia Europeană și reprezentanța ei în România au lansat astăzi, 14 decembrie, o campanie de comunicare privind vaccinarea, pentru a sprijini eforturile autorităților naționale de combatere a pandemiei de COVID-19.

Vaccinarea joacă un rol esențial în combaterea pandemiei. Persoanele vaccinate se protejează și îi protejează și pe ceilalți împotriva virusului. Campania va consta într-un spot de 40 de secunde care se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât și pe posturile de radio din România. 

vaccinarea

Acesta conține mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene transmis redacției. Spotul TV va fi difuzat pe o perioadă de șapte săptămâni.

Suficiente vaccinuri pentru întreaga populație din UE

„Este urgent să reducem decalajele din UE în materie de vaccinare. Odată cu sosirea variantei Omicron, vaccinarea, inclusiv cu doza de rapel, este mai importantă ca niciodată. În România, doar 39 % din populație este în prezent vaccinată complet, iar ritmul vaccinării continuă să scadă. Lacunele în materie de vaccinare nu numai că sporesc riscurile de forme grave ale bolii, spitalizare și pierderi de vieți omenești, ci lasă loc și unor variante mai severe și mai transmisibile. Acesta este un risc nu numai pentru România, ci și pentru UE în ansamblu. Avem suficiente vaccinuri sigure și eficace pentru a vaccina complet, inclusiv cu doza de rapel, întreaga populație din UE, și trebuie să ne asigurăm că acestea sunt utilizate. Și să nu uităm: protejându-ne, îi protejăm și pe ceilalți – pe copiii, părinții și bunicii noștri.”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară.

Românii sunt încurajați să se vaccineze anti-COVID, a subliniat Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi:

„Vaccinurile sunt instrumente puternice pentru combaterea pandemiei COVID-19. Țările europene în care ratele de vaccinare sunt ridicate reprezintă o dovadă în acest sens. Acolo infecțiile grave și decesele cauzate de virus s-au redus considerabil. Prin acțiune comună, Uniunea Europeană a asigurat suficiente doze de vaccin pentru toți europenii, inclusiv cele necesare pentru rapel. Îi încurajez pe români să se vaccineze, pentru binele lor și al celor apropiați. Mai ales acum, înainte de sărbătorile de iarnă, prilej de întâlnire cu cei dragi, familie și prieteni.”

În plus, Comisia Europeană oferă informații ample cu privire la vaccinuri și vaccinare, de exemplu pe platformele de comunicare socială, pentru a încuraja dezbaterea în cunoștință de cauză cu privire la rolul vaccinării în combaterea pandemiei.

Împreună cu agențiile specializate ale UE, cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și cu Agenția Europeană pentru Medicamente, Comisia Europeană comunică și colaborează cu cetățenii, pentru a aborda reticența față de vaccinare și pentru a combate dezinformarea.

Până în prezent, în medie, 78% din adulții din UE sunt vaccinați. Există însă diferențe mari între ratele de vaccinare în statele membre ale UE. În România, 46,7 % dintre adulți sunt vaccinați, mai arată sursa citată. 

Miliarde de doze de vaccin 

Până în prezent, Comisia Europeană a asigurat 4,2 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru UE și țările partenere.

În UE, vaccinurile împotriva COVID-19 sunt aprobate și introduse pe piață în urma unei evaluări foarte aprofundate a siguranței și eficacității lor, de către Agenția Europeană pentru Medicamente. Uniunea Europeană are standarde foarte ridicate în ceea ce privește siguranța medicamentelor, inclusiv siguranța vaccinurilor – unele dintre cele mai ridicate standarde din lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe