Newsflash
Știri

Adela Cojan: e necesar un program naţional de prevenire și tratament al osteoporozei

de L. Budin - oct. 19 2022
Adela Cojan: e necesar un program naţional de prevenire și tratament al osteoporozei

Președintele CNAS a participat la masa rotundă cu titlul „Traseul pacientului cu osteoporoză - de la prevenţie la management de excelenţă”, organizată de Societatea Română de Endocrinologie.

În cadrul mesei rotunde prilejuită de Ziua mondială de luptă împotriva osteoporozei – marcată anual pe 20 octombrie - ,  preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a afirmat că trebuie dezvoltat un program naţional de prevenire, combatere şi tratament al osteoporozei, informează Agerpres

fractura-os

În opinia sa, este necesar și un registru naţional de osteoporoză.

Cred că trebuie dezvoltat acest program naţional de prevenire, combatere şi tratament al osteoporozei. Tocmai pentru că s-au evidenţiat o serie de imperfecţiuni în ceea ce priveşte cunoaşterea traseului exact al pacientului. Cred că ne va ajuta şi pe noi foarte mult în luarea deciziei un registru naţional de osteoporoză. Pentru că, într-adevăr, începe să devină o maladie cu impact şi nu numai social, dar şi economic”, a declarat Adela Cojan. 

Președintele CNAS s-a referit la evoluția noilor tehnologii și la necesitatea cuprinderii lor în buget.

Înţeleg că au fost descoperiţi şi markeri genetici care să ateste riscul de osteoporoză, şi atunci şi noi o să fim atenţi cu evoluţia acestor noi tehnologii, astfel încât să le putem cuprinde atât cât poate bugetul României în partea de finanţare”, a afirmat Adela Cojan.

Mamografii și ecografii mamare gratuite la Complexul Multifuncțional Caraiman

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe