Newsflash
Știri

Adela Cojan: medicina de familie va fi direct implicată în prevenirea diabetului

de L. Budin - iun. 7 2023
Adela Cojan: medicina de familie va fi direct implicată în prevenirea diabetului

Președintele CNAS a menționat stimulentele financiare pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate le va acorda medicilor de familie, pentru depistarea precoce a acestei afecţiuni.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat că începând cu data de 1 iulie, odată cu implementarea noilor norme la Contractul-cadru, medicina de familie este direct implicată în prevenirea diabetului, prin stimulentele financiare pe care CNAS le acordă medicilor de familie în vederea depistării precoce a acestei afecţiuni.

Anul trecut, din statisticile noastre, reiese un număr de peste 1.000.100 de pacienţi incluşi în Programul naţional de diabet partea curativă. (...) Începând cu data de 1 iulie, odată cu implementarea noilor norme la Contractul cadru, medicina de familie din ţara noastră este direct implicată în prevenţia diabetului prin acele stimulente financiare pe care le acordăm medicului de familie pentru depistarea precoce a diabetului zaharat cu ajutorul unor analize de laborator pe care le oferim gratuit întregii populaţii pentru a putea fi depistată această maladie, o dată pe an. Pe de altă parte, prin plata şi stimularea financiară a medicilor de familie de a consilia pacientul în legătură cu stilul de viaţă, cu comportamentul alimentar, cu nivele de activitate fizică ori consumul de alcool sau nivele de stres ori minime sfaturi nutriţionale”, a spus Adela Cojan, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, diabetul are „un răsunet financiar” deosebit de important în Fondul Asigurărilor Sociale de Sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe