Newsflash
Internaționale

Activităţile motorii fine dezvoltă limbajul

de Dr. Diana Andronache - nov. 26 2021
Activităţile motorii fine dezvoltă limbajul

Cercetări recente arată că zonele creierului care controlează anumite funcţii lingvistice, cum ar fi procesarea semnificaţiei cuvintelor, sunt implicate și în controlul abilităţilor motorii fine.

2_1Oamenii de știinţă au descoperit, cu ajutorul rezonanţei magnetice funcţionale, că antrenamentul funcţiei motorii, prin manevrarea unor instrumente mecanice, duce la o performanţă îmbunătăţită în exerciţiile de înţelegere a funcţiei sintactice.

Iar reciproca este și ea valabilă – dezvoltarea abilităţilor lingvistice, cu exerciţii de înţelegere a propoziţiilor cu structură complexă, îmbunătăţește performanţa funcţiei motorii în manipularea instrumentelor.

În cadrul unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate în revista Science, participanţii au utilizat clești pentru a introduce mici cuie în găuri care se potriveau cu forma lor, însă cu orientări diferite.

Cercetătorii elaborează protocoale care pot fi puse în aplicare pentru a sprijini reabilitarea și recuperarea abilităţilor lingvistice în cazul tinerilor cu tulburări de dezvoltare a limbajului, precum și a persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral.

Citiți și: Milvexian, util în prevenţia TEV


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2021/ 11/211111154244.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe