Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Întâlniri între medici și pacienți, în cadrul proiectului „Împreună MULȚI pentru RARI”

de Florentina Ionescu - mai 23 2023
Întâlniri între medici și pacienți, în cadrul proiectului „Împreună MULȚI pentru RARI”

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a fost prezent recent la un eveniment care a avut ca tematică Boala Dravet.

Este vorba despre proiectul „Împreună MULȚI pentru RARI” ce a avut ca temă principală anul acesta Boala Dravet. 

Fundația Română de Neurologie și Epilepsie RONEP a organizat recent la Sinaia al treilea eveniment de întâlniri între medici și pacienți, în cadrul proiectului „Împreună MULȚI pentru RARI”, având drept tematică Boala Dravet, a scris rectorul Viorel Jinga pe o rețea socială

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București și Centrul de Expertiză de Boli Rare Neurologice Pediatrice Obregia (CEXBR-NP Obregia). 

Sursa foto: Facebook Jinga Viorel

„Implicarea Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și într-un astfel de proiect științific și educațional, precum Proiectul Împreună MULȚI pentru RARI, un eveniment extrem de important pentru medicină și în mod special pentru neurologia pediatrică și neurologia de adulți din România, reprezintă o nouă accentuare a preocupării UMFCD față de cercetarea științifică medicală, față de dezvoltarea educațională a tinerilor medici rezidenți, dar mai ales față de decriptarea a cât mai multor secrete din vastul univers al medicinei pentru a putea veni de fiecare dată în sprijinul celor aflați în suferință cu soluții de diagnostic și tratament inovatoare”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga.

El a subliniat și faptul că în contextul acesta, „educația medicală continuă se dovedește a fi din nou principala sursă de inspirație, dezvoltare și perfecționare către atingerea performanței academice și în definitiv către salvarea de vieți și îmbunătățirea substanțială a calității vieții pacienților noștri”. 

Nu în ultimul rând, Înființarea de către colegii noștri Neurologi Pediatri a Centrului de Expertiză de Boli Rare Neurologice Pediatrice Obregia (membru a două Rețele Europene Boli Rare) este încă un titlu de mândrie pentru universitatea noastră“, a adăugat prof. dr. Viorel Jinga.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe