Newsflash
ACTUALITATE Știri

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” au ajuns intoxicați la spital

de Magdalena Tănăsescu - apr. 3 2024
Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” au ajuns intoxicați  la spital

În ultimele 24 de ore, zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara au ajuns la spital, cu suspiciune de intoxicaţie, fără a se cunoaşte exact cauzele.

Inițial, şapte elevi au fost internaţi, iar doi au rămas în urgenţă marţi seară. 

 

Reprezentanţii Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu" din Timişoara au anunţat că pe parcursul nopţii şi miercuri dimineaţa, alte 12 persoane, profesori şi elevi, au solicitat ambulanţa prezentând aceleaşi simptome, respectiv dureri abdominale şi scaune diareice. În acest moment există 15 persoane internate.


Motivul intoxicării este cu atât mai dificil de identificat, cu cât liceul nu dispune de cantină sau internat.

„Legat de situaţia de la Colegiul C.D.Loga, la această oră pot spune că nu ştim de la ce au apărut simptomele copiilor. Sunt în jur de 30 de copii şi vreo 12 adulţi afectaţi de aceleaşi simptome. O parte sunt internaţi, o parte sunt acasă. Toată noaptea am vorbit la telefon cu reprezentanţi ai ISU şi cu conducerea liceului...Am decis suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de astăzi”, a declarat miercuri şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, citată de Agerpres

Noaptea trecută, ISU Timiş a dispus deplasarea la locul intervenţiei de la liceu a unui echipaj din care a făcut parte şi 

Serviciul Protecție Medicală CBRN, pentru identificarea unei posibile surse de intoxicare. 

 

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a trimis, miercuri, mai multe echipe din mai multe domenii de specializare la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, pentru prelevarea unor probe de apă atât din reţea cât şi de la dozatoare.


„Au fost trimise la liceu mai multe echipe ale DSP specializate pe domeniile serviciu control, laborator, toxicologie, radiaţii şi au fost prelevate probe de apă de la reţea şi de la dozatoarele de apă aflate în incinta unităţii de învăţământ. A fost sistată utilizarea acestora până la obţinerea rezultatelor. Cercetările sunt în curs de desfăşurare. Momentan se caută sursa de îmbolnăvire”, a aratat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe