Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Reacția lui Nelu Tătaru, după ce a fost propus ministru al Sănătății

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 26 martie 2020, ora 12:49

Nelu Tătaru este propunerea prim ministrului Ludovic Orban pentru a fi noul ministru al Sănătății, după ce Victor Costache și-a dat demisia azi.

nelu tataru2

„Aștept să discut cu domnul premier și cu domnul Victor Costache. Este o perioadă grea, iar venind din Suceava, pot să vă spun că va fi o perioadă în care toți, indiferent de culoarea politică, indiferent de personal medical, vor trebui să se unească pentru a trece de această perioadă”, a declarat Nelu Tătaru astăzi la Digi 24.

Nelu Tătaru a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății în decembrie 2019, moment din care a devenit principalul comunicator și cel mai vizibil oficial din această instituție, în mandatul lui Victor Costache, potrivit hotnews.ro. El are 47 de ani, este medic chirurg la Spitalul din Huși, pe care l-a și condus o perioadă în calitate de manager, și este liderul PNL Vaslui.

Citește și: MS: Spitalul din Suceava se închide pentru 48 de ore

Întrebat dacă susține proiectul testării în masă pentru a depista infecția cu noul coronavirus, pentru locuitorii Bucureștiului, Nelu Tătaru a explicat: „Susțin testarea, conform anchetei epidemiologice - o anchetă epidemiologică lărgită, în care să avem anumite priorități, contacți, personal medical, factori de risc, persoane instituționalizate. Ține foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem”.

Citește și: Victor Costache și-a dat demisia. Nelu Tătaru va fi noul ministru al Sănătății

De patru zile, Nelu Tătaru se află la Suceava, acolo unde au fost depistate numeroase cazuri de infecție cu coronavirus. Acum Spitalul Județean din Suceava este închis pentru dezinfecție, iar secretarul de stat a oferit detalii despre unitatea medicală:

„Vom păstra etajele 3 și 4 pentru persoane infectate cu COVID-19, sunt numeroși medici care vor trebui așezați, internați în aceste locuri. În această după amiază încercăm să redeschidem acea unitate de primiri urgențe cu personal valid care mai e pe la Suceava, dar majoritatea va fi din Iași, din clinicile private. Secția de boli infecțioase a acestei spital, care suportă acum la capacitate de 248 de paturi, pe toți cei infectați cu COVID-19, va trebui să fie efectiv suplimentată cu ventilatoare, la fel și spitalul nou în care intenționăm să mutăm acești pacienți”.

Sursa foto: https://www.facebook.com/nelutataruoficial/

Etichete: epidemie de coronavirus coronavirus romania nelu tataru Victor Costache

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.