Newsflash
Știri

Victor Costache a demis-o pe șefa DSP Gorj

de Dorina Novac - feb. 28 2020
Victor Costache a demis-o pe șefa DSP Gorj

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, a fost demisă astăzi de ministrul Sănătății, Victor Costache, după ce nu a respectat procedurile instituirii carantinei și a trimis date inexacte despre COVID-19.

Decizia a fost luată de ministrul Sănătății, în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și din municipiul București.

DSP rapoarte

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei”, informează Ministerul Sănătății.

De asemenea, potrivit sursei citate, Carmen Ivanov nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19.

În cadrul videoconferinței de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.


Notă autor:

Sursă imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe