Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiță, mesaj către români: „Aveți încredere în corpul medical”

de L. Budin - nov. 9 2021
Valeriu Gheorghiță, mesaj către români: „Aveți încredere în corpul medical”

Președintele CNCAV declară că s-a îngrozit de comentariile românilor care au urmărit pe rețelele sociale sesiunile Maratonului Informării și de acuzațiile făcute la adresa corpului medical.

În declarațiile pentru presă, ulterioare Maratonului Informării, coordonatorul campaniei de vaccinare a arătat că războiul cu pandemia se câștigă doar prin solidaritate, implicare și empatie față de suferința semenilor.

valeriu_gheorghita-maraton
Sursă foto: Facebook RO Vaccinare

 

 

M-am uitat pe câteva comentarii ale oamenilor care urmăreau pe rețelele sociale sesiunile de informare de la Maratonul Informării și m-am îngrozit. Se vorbea despre minciuna doctorilor, hoție, despre dictatura medicală, experimente...”, a spus Valeriu Gheorghiță, citat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare s-a arătat indignat de acuzațiile lansate la adresa corpului medical.

Aceiași oameni care de luni de zile fac eforturi supraomenești pentru a salva viața semenilor... au fost cadre medicale care au murit la datorie. De personalul medical ne legăm speranțele când avem o problemă de sănătate sau când ajungem la spital!”, a mai spus șeful CNCAV.

El  a adăugat că „niciodată nu vom fi bine” dacă vom continua „să ne suspectăm unii pe alții, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm”.

Noi suntem de aceeași parte a baricadei cu dumneavoastră. Ne dorim cu toții același lucru... să nu mai moară bunicii, părinții și prietenii noștri, copiii să meargă la școală în siguranță, pacienții cu alte afecțiuni să beneficieze la timp de îngrijirile medicale necesare. Mă întreb oare câți oameni mai trebuie să moară ca să înțelegem? Cum de am devenit atât de nepăsători față de suferință? Când și cum am devenit așa de ușor de păcălit de tot felul de indivizi iresponsabili care propagă «moartea» prin dezinformarea pe care o fac... care cresc ezitarea, confuzia, frica și indecizia?!”, a continuat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță i-a îndemnat pe români să se implice în lupta împotriva pandemiei și să aibă încredere în corpul medical.  

Vaccinarea este cea mai eficientă măsură pe care azi o avem la îndemână pentru a ne proteja sănătatea nouă și celor dragi. Vaccinurile nu sunt perfecte... cum nu sunt perfecte nici tratamentele, nici metodele de diagnostic, dar sunt cele mai bune arme pe care le avem la îndemână!”, a conchis președintele CNVAV.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe