Newsflash
Internaționale

Vaccinul Pfizer este sigur şi eficient pentru copiii de 12-15 ani

de L. Budin - mar. 31 2021
Vaccinul Pfizer este sigur şi eficient pentru copiii de 12-15 ani

Vaccinul Pfizer-BioNTech produce un răspuns imun robust la copiii de 12 -15 ani, anunță una din companiile producătoare. Se va solicita autorizarea de urgenţă pentru această categorie de vârstă.

Vaccinul Pfizer este autorizat deja pentru tinerii de peste 16 ani. Noul studiu oferă primele date despre eficienţa vaccinului în cazul copiilor de vârstă şcolară, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un comunicat al companiei Pfizer Inc, se arată că cercetarea a avut drept subiecți 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani. Au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea bolii.

vaccin_copil1

Bine tolerat

Vaccinul a fost bine tolerat, cu efecte secundare în conformitate cu cele observate la categoria de vârsta 16-25 din studiul pentru tinerii adulţi – adică, dureri la locul injecţiei, cefalee, febră şi oboseală.

A fost studiat şi un subgrup de adolescenţi, pentru a se măsura nivelul de anticorpi la o lună după administrarea celei de-a doua doze. S-a descoperit că nivelul este comparabil cu cel înregistrat în cadrul studiului pentru categoria 16-25 de ani.

Albert Bourla, director executiv al Pfizer, a spus că se va solicita autorizarea de urgenţă pentru categoria de vârstă studiată. Solicitarea va fi înaintată atât agenţiei americane din domeniul medical FDA, cât şi organismelor de reglementare din lume, pentru ca vaccinările să înceapă înaintea următorului an şcolar.

Cercetarea va continua, pentru a se obține cât mai multe informații despre protecția și siguranța pe termen lung.

Studii pediatrice în lume

Recent, companiile Pfizer şi BioNTech au administrat primele doze de vaccin la copiii mici, în cadrul unor studii, cu intenţia ca serul să poată fi administrat de la vârsta de şase luni.

Conform publicației The Independent, și compania Johnson & Johnson planifică să-și facă propriile studii pediatrice. În China, Sinovac a anunțat recent că a înaintat date preliminare organismelor de reglementare, prin care se demonstrează că vaccinul e sigur la copiii care nu depășesc vârsta de 3 ani.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe