Newsflash
Internaționale

Vaccinul ARNm – noi rezultate promiţătoare

de Dr. Mariana MINEA - iun. 9 2023
Vaccinul ARNm – noi rezultate promiţătoare

Rezultate încurajatoare vin din partea studiilor clinice care investighează asocierea între vaccinul ARNm și imunoterapie.

       Recent scriam despre tratarea cu succes a 16 pacienţi cu adenocarcinom pancreatic cu ajutorul combinaţiei între un vaccin ARNm personalizat, atezolizumab și Folfirinox, în cadrul unui studiu derulat de BioNTech și Roche. De data aceasta, veștile bune vin din zona melanomului malign. Pacienţii trataţi cu o combinaţie de pembrolizumab și vaccin ARNm creat în funcţie de profilul lor tumoral au înregistrat rate de metastazare cu 65% mai mici și rate de recurenţă și de mortalitate cu 44% mai mici decât pacienţii trataţi doar cu pembrolizumab. Studiul, derulat de Moderna și Merck, este așteptat să intre în faza trei în toamna acestui an.


Notă autor:

https://news.yahoo.com/cancer-vaccines-poised-unlock-treatment-122129419.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe