Newsflash
Știri

Vaccinarea anti-HPV la băieţi

de Cristina GHIOCA - oct. 15 2021
Vaccinarea anti-HPV la băieţi

Băieţii din ţara noastră vor fi vaccinaţi gratuit împotriva HPV, a anunţat Amalia Șerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii.

baiat vaccinat

Ministerul Sănătăţii (MS) va modifica Ordinul de ministru care stabilește căror categorii li se adresează campania de vaccinare gratuită împotriva HPV, astfel încât în Programul Naţional de Vaccinare să fie incluși și băieţii de peste 11 ani, a declarat Amalia Șerban, în cadrul dezbaterii online „Politici și strategii în managementul oncologic/controverse”, organizată de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

        „În perioada următoare, probabil că vom introduce în acest program și băieţii, cel puţin pentru grupa de vârstă 11-14 sau 11-18 ani, aici încă ne mai consultăm cu specialiștii, pentru că, de fapt, băieţii sunt vectorul principal în transmiterea acestor infecţii și este important ca și ei să fie protejaţi”, a spus Amalia Șerban. Ordinul ar urma să fie modificat în aproximativ o săptămână. Ea a anunţat și că, în prezent, este în lucru o campanie de informare privind HPV, care va fi lansată în spaţiul public în viitorul apropiat.

Un drum lung de parcurs

        Referitor la strategia României de combatere a cancerului în general, Amalia Șerban a spus că abordarea afecţiunilor oncologice trebuie privită în ansamblu, în ţara noastră fiind multe lucruri de făcut în acest domeniu. Potrivit acesteia, primul pas care ar trebui făcut este realizarea unei coaliţii pentru lupta împotriva cancerului, deoarece, în prezent, în ţara noastră se derulează numeroase acţiuni în acest sens care ar trebui coagulate.

        La rândul său, Andrei Baciu, secretar de stat în MS, a subliniat că în România nu există o abordare integrată, comprehensivă, în ceea ce privește cancerul, fapt ce ar putea fi schimbat prin aprobarea planului naţional pentru combaterea neoplaziilor: „Planul realizat sub egida Parlamentului, în care toţi actorii importanţi pot conlucra, reprezintă cheia succesului. La sfârșitul acestui exerciţiu, trebuie să avem un program aplicabil, în linie cu demersurile europene, pentru a putea atrage și oportunităţile financiare”.

        El a adăugat că Planul Naţional de Combatere a Cancerului este în curs de finalizare, iar din punct de vedere executiv, există determinare din partea Ministerului Sănătăţii pentru a-l pune în aplicare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe