Newsflash
Știri

Unitate pentru pacienții cu arsuri grave, inaugurată la Spitalul „Bagdasar-Arseni”

de Dorina Novac - aug. 28 2020
Unitate pentru pacienții cu arsuri grave, inaugurată la Spitalul „Bagdasar-Arseni”

O unitate modernă, destinată pacienţilor cu arsuri grave, a fost inaugurată joi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală.

Unitatea este amenajată în Corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” pe o suprafaţă de 395 de metri pătraţi şi are două săli de operaţie: politraumă şi chirurgie estetică, potrivit Agerpres.

unitate pacienti arsi
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”/ Facebook

 

De asemenea, sursa citată precizează că unitatea deţine o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spaţii de sterilizare, trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generaţie în care pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde.

Sălile de operaţie au pereţi şi tavane din inox. Iar suprafeţele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuşi din ioni de argint, eficienţi împotriva celor mai periculoase şi răspândite tipuri de bacterii.

unitate pentru pacienti

Noua unitate a costat aproximativ 7.500.000 de lei și este dotată cu monitoare, ventilatoare, ecografe, precum şi cu un Laser Doppler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe