Newsflash
ACTUALITATE Știri

Un student de 22 de ani și-a dat licența pe patul de spital, învingând o tumoare de 9 cm

de Magdalena Tănăsescu - iul. 20 2023
 Un student de 22 de ani și-a dat licența pe patul de spital, învingând o tumoare de 9 cm

Tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenții chirurgicale de succes, efectuată de medicii Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

 

Pacientul se numește Carlo Felix Adam și cazul său a debutat în momentul în care a început să aibă simptome neobișnuite și dureri de cap persistente. După consultarea specialiștilor și efectuarea unor investigații de imagistică de înaltă precizie, i-a fost descoperită o tumoare cerebrală benignă cu un diametru de 9 cm, care reprezenta o amenințare serioasă pentru viața tânărului.

 

„S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După aceea durerea a înaintat către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului. Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. M-am stresat foarte tare. Înainte de intervenție vedeam tulbure, iar acum văd bine. Le mulțumesc medicilor și le urez să nu renunțe niciodată la visele lor”, a declarat Carlo Felix Adam după efectuarea intervenției chirurgicale. 

 

În ciuda stresului pe care l-a resimțit, tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus intervenției chirurgicale care i-a salvat viața. 

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a unității medicale, tumoarea la nivelul creierului a fost descoperită în urma explorărilor de imagistică de înaltă performanță, respectiv rezonanță magnetică nucleară.

 

 

„Este vorba de o tumoare de nouă centimetri în diametru. Aceasta invada vase importante la nivelul creierului și zone din creier care îi dădeau simptomatologia respectivă, și anume lobii frontali. S-au efectuat investigații laborioase, inclusiv un tratament de închidere a vaselor preoperatorii care țineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie. Ulterior tânărul a fost supus unei intervenții chirurgicale. Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă. Pacientul este bine în momentul de față, urmează câteva zile de recuperare și se va reintegra social în siguranță”, a afirmat conf. univ. dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. 

 

Conf. univ. dr. Lucian Eva (Sursa foto: Facebook)

Medicul a precizat că sunt din ce în ce mai mulți tineri cu probleme și cu tumori. 

„Acest lucru este probabil cauzat de o viață stresantă, de utilizarea tehnologiei, și mă refer la telefoanele mobile. Faptul că tinerii au o viață dezorganizată îi face să se adapteze mai greu stresului”, a mai spus conf. univ. dr. Lucian Eva. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe