Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova marchează 25 de ani de la înființarea catedrei de Neurochirurgie printr-o conferință dedicată, organizată în perioada 6-7 decembrie.
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”din Republica Moldova organizează conferința științifică internațională „Catedra de neurochirurgie: un sfert de secol dedicat dezvoltării neurochirurgiei în Moldova”. În cadrul său specialiști renumiți pe plan național și internațional vor prezenta cele mai noi abordări în neurochirurgie și perspectivele de dezvoltare ale acestui domeniu în Republica Moldova.
Lectori vor fi 30 de neurochirurgi din Danemarca, Cipru, Puerto Rico, Marea Britanie, Germania, Spania, Portugalia, Serbia, Austria, Suedia, România, Turcia, Statele Unite ale Americii, China, India, Kazahstan și Republica Moldova. Ceremonia de deschidere va avea loc, vineri, 6 decembrie, în incinta Complexului Sociocultural Universitar, Sala polivalentă
Între participanții la ceremonia de deschidere se numără ministrul Sănătății, Ala Nemerenco; rectorul USMF prof. dr Emil Ceban; Gail Rosseau, profesor adjunct de neurochirurgie globală la Institutul de Neurologie „Barrow” și profesor clinic de neurochirurgie la Școala de Medicină a Universității „George Washington” din SUA,; Miguel Angel Arraez Sanchez, președintele Academiei Mondiale de Chirurgie Neurologică din Spania; prof. Torstein R. Meling, președintele Asociației Europene a Societăților de Neurochirurgie din Danemarca; prof. Marcel Ivanov din Marea Britanie; prof. Ioan Ștefan Florian, președintele Societății de Neurochirurgie din Sud-Estul Europei din România.
Forumul este organizat de USMF „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Neurochirurgilor din Republica Moldova, Asociația Europeană a Societăților Neurochirurgicale, Academia Mondială de Neurologie Chirurgicală și Inițiativa Globală pentru Neurochirurgie.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe