Newsflash
ACTUALITATE Știri

Un nou Spital de Psihiatrie Pediatrică la Cluj

de Magdalena Tănăsescu - mai 15 2024
Un nou Spital de Psihiatrie Pediatrică la Cluj

Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii a fost inaugurat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Este vorba de singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, lucrările fiind realizate cu fonduri europene. Proiectul, în valoare totală de 38.869.411,90 lei, a vizat în principal extinderea suprafeței clădirii existente, atât pe verticală cât și pe orizontală.

Noua construcție are în prezent un regim de înălțime de S+P+3E, aria desfășurată ajungând la 3.643 mp. 

„Este o nouă investiție pe care am finalizat-o pentru Spitalul nostru de Copii și în beneficiul pacienților care vor fi examinați și tratați în cadrul acestui Ambulatoriu. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât vorbim de singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania și una din cele doar trei din țară, unică la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care dispune”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Cluj urmează să doteze Ambulatoriul unității medicale cu peste 1.000 de echipamente (paturi, saltele, noptiere, mese, scaune, dotări IT, dotări de divertisment etc.), în valoare de 2.930.000 de lei. Finanțarea va fi asigurată atât din fonduri europene, cât și din bugetul instituției.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe