Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Un bărbat a fost diagnosticat cu virusul MERS-CoV

de L. Budin - iul. 25 2023
Un bărbat a fost diagnosticat cu virusul MERS-CoV

Pacientul de 28 de ani a fost testat pozitiv pentru coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV).

Un bărbat de 28 de ani a fost testat pozitiv cu un virus potenţial letal, coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), într-un oraş de lângă Abu Dhabi situat la graniţa cu Omanul, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Pacientul din oraşul Al Ain a fost internat într-o clinică medicală luna trecută, a precizat OMS într-un comunicat preluat de Reuters și Agerpres. Oficialii locali din sectorul sanitar au verificat 108 persoane care au intrat în contact cu el, însă nicio infecţie secundară nu a fost depistată până în acest moment.

Potrivit OMS, nu există niciun indiciu că pacientul ar fi intrat în contact cu cămile, animale care contribuie la răspândirea MERS -  o boală diferită de COVID-19. OMS nu a furnizat detalii despre starea actuală de sănătate a tânărului infectat.

Ministerul Sănătăţii din Emiratele Arabe Unite nu a dat curs solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

Cazuri de infectare cu virusul MERS-CoV - un coronavirus care poate să cauzeze febră, tuse, dificultăţi de respiraţie şi, în unele cazuri, pneumonie - au fost înregistrate în 27 de ţări începând din anul 2012, potrivit statisticilor publicate de OMS.

De atunci, au fost raportate 2.605 cazuri de MERS şi 936 de decese asociate bolii.


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe