Newsflash
Știri

UMF „Iuliu Hațieganu”, singura din țară inclusă în QS World University Rankings

de Florentina Ionescu - mar. 4 2021
UMF „Iuliu Hațieganu”, singura din țară inclusă în QS World University Rankings

UMF „Iuliu Hațieganu” este singura universitatea de medicină și farmacie din România care a fost inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2021.

Potrivit unui anunț făcut de reprezentanții unității de învățământ, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul 351-400 în clasamentul internațional QS World University Rankings by Subject 2021, la categoria Medicină. 

QS 2021

Și în acest an, UMF Cluj este singura instituție academică din domeniul medical din România inclusă în acest ranking, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

În Clasamentul QS 2021, ce acoperă un total de 51 de discipline, grupate pe cinci domenii generale, Cluj-Napoca este centrul universitar cu cele mai multe instituții de învățământ superior listate printre cele mai bune din lume: Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. 

UMF Iuliu Hatieganu

Clasament prestigios

QS World University Rankings by Subject 2021 este un prestigios clasament internațional al instituțiilor academice, care acoperă cinci domenii, fiecare cu mai multe specializări: Arte și Științe Umaniste, Inginerie și Tehnologie, Științele Vieții și Medicină, Științele Naturii, respectiv Științe Sociale și Management.

Evaluarea universităților se bazează pe criterii precum reputația academică, reputația angajatorilor, citări, număr de studenți per facultate, proporția studenților internaționali. Clasamentele QS World University by Subject sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenți să identifice universitățile de top dintr-un anumit domeniu.

„Deși suntem o universitate mică, comparativ cu alte instituții de profil incluse în acest clasament, avem o valoare incontestabilă, recunoscută pe plan internațional și ocupăm un loc onorabil în rândul elitelor. Vom continua să  creștem recunoașterea naţională și internaţională, prestigiul și competitivitatea școlii medicale clujene, într-un context în care acest aspect are o importanţă globală din ce în ce mai însemnată, atât pe plan științific, cât și educațional”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

printre cele mai bune 1000 de universități din lume

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este prezentă în mai multe clasamente internaționale dedicate instituțiilor de învățământ superior, alături de cele mai prestigioase universități din lume.

În clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE), UMF „Iuliu Hațieganu” se află pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1.000 de universități din lume, din toate domeniile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe