Newsflash
Internaționale

UE vrea să protejeze 70% dintre adulți cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID în iulie

de Florentina Ionescu - iul. 27 2021
UE vrea să protejeze 70% dintre adulți cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID în iulie

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut recent o declarație în care subliniază că 57% dintre adulții din Uniunea Europeană sunt deja pe deplin protejați cu două doze de vaccin împotriva COVID-19.

Potrivit Ursulei von der Leyen, astăzi UE și-a atins obiectivul în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, se arată într-o informare de presă remisă redacției. 

ursula Von der Leyen

„Uniunea Europeană s-a ținut de cuvânt și a făcut ceea ce trebuia. Ne-am propus să protejăm 70% dintre adulții din UE cu cel puțin o doză de vaccin în luna iulie. Astăzi ne-am atins obiectivul. Iar 57% dintre adulți sunt deja pe deplin protejați cu două doze de vaccin. Aceste cifre plasează Europa printre liderii mondiali. Procesul de recuperare a decalajelor a fost foarte reușit, dar trebuie să continuăm eforturile”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În ceea ce privește varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, președinta Comisiei Europene a spus că „este foarte periculoasă”.

„Prin urmare, fac apel către toți cei care au posibilitatea să se vaccineze. Pentru propria sănătate și pentru a-i proteja pe ceilalți. UE va continua să furnizeze cantități suficiente de vaccinuri”, a conchis Ursula von der Leyen.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe