Newsflash
Știri

Teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea COVID-19

de Dorina Novac - feb. 11 2021
Teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea COVID-19

Medlife oferă gratuit, la cerere, teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2 tuturor pacienților care le trec pragul pentru control, consultație sau o investigație medicală, în perioada 7 februarie- 7 martie 2021.

Prin acest demers compania își propune să încurajeze prevenția, vizita la medic și implicit monitorizarea bolilor cronice.

teste rapide gratuite

„Conform statisticilor oferite de Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică și Centrul Național de Statistică și Informatică, în perioada ianuarie – septembrie 2020 s-au înregistrat scăderi ale numărul de diagnosticări sau monitorizări ale bolilor cronice în rândul pacienților români”, se arată într-un comunicat.

Potrivit buletinului informativ, în perioada analizată au fost înregistrate cu aproximativ 13% mai puține cazuri de cancer decât în aceeași perioadă în 2019, cu aproximativ 20% mai puține cazuri de diabet zaharat și cu 32% mai puține cazuri de tuberculoză.

De asemenea, și la nivel internațional, diagnosticarea și tratarea bolilor cardio-vasculare au scăzut cu aproape două treimi în întreaga lume în primele luni ale pandemiei.

„După aproape un an, analizând trendul, am observat că deși sănătatea a devenit mai importantă ca oricând în această perioadă, prevenția și monitorizarea bolilor cronice au fost lăsate pe un loc secund în prioritățile românilor, ceea ce ne-a îngrijorat știind efectele negative a diagnosticării tardive sau a monitorizărilor precare. De aceea, pentru a oferi un plus de încredere în ceea ce privește vizita la medic, oferim gratuit, la cerere, teste antigen pentru toate serviciile accesate în clinicile și spitalele noastre”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife România.

Testele rapide gratuite pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 se vor efectua în ziua programării, cu 15 minute înainte.

„Aceste teste sunt bazate pe detecția de antigeni, care pun în evidență prezența unor proteine din componentă virusului SARS-CoV-2 (antigene virale) și sunt acceptate în transmiterea datelor către DSP. Testele pot avea avantajul de a fi rapide și indică faza acută a bolii (chiar și în cazul pacienților asimptomatici), dar pot prezenta atât rezultate fals pozitive, cât și fals negative”, informează reprezentanții companiei.

Pentru certificare, testele pozitive trebuie urmate de un test RT- PCR SARS- CoV-2. În mod particular, aceste teste sunt destinate pentru a fi utilizate numai de către profesioniști, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat.

Această inițiativă este susținută de Asociaţia Colegiul Pacienţilor din România, Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România și Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe