Newsflash
Știri

Testări gratuite Babeş Papanicolaou şi HPV la Brașov

de Florentina Ionescu - feb. 10 2023
Testări gratuite Babeş Papanicolaou şi HPV la Brașov

Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a devenit centru de recoltare Babeş-Papanicolaou şi HPV, iar femeile din Brașov se pot programa pentru testări gratuite.

Femeile din Braşov şi din împrejurimi sunt invitate să se programeze la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, în cadrul centrului de recoltare organizat la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

testare babes papanicolau si testare HPV gratuita
Fotografie de la Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/natura-statica-echipament-medical-fotografiere-verticala-unitate-medicala-7108109/

 

Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, acestea se pot programa prealabil telefonic în următorul intervalul orar:

- Luni-Miercuri, între orele 12:00-13:00,

- Marţi - Joi – Vineri, între orele 13:00-14:00, la numărul de telefon 0724.248.970.

Acordarea serviciilor medicale de screening - recoltare test Babeş-Papanicolaou (prin citologia cervicală clasică şi prin citologie lichidă) şi testarea HPV în regim ambulatoriu, se realizează astfel:

- În Cabinetul de Planning Familial (Policlinica Tractorul, Str. Olteţ nr. 2, Parter) – de luni până miercuri: de la ora 08:00 la 13: 00, Marţi - Joi – Vineri de la ora 14:00 la 17:00.

Femeile care vin pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate. 

Testarea, cea mai eficientă modalitate de a preveni cancerul de col uterin 

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin. 

„Prin organizarea centrului de recoltare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov oferim tuturor femeilor din localitate şi împrejurimi posibilitatea de a se testa şi trata gratuit în cel mai accesibil mod, toate serviciile fiind finanţate din proiect. Cea mai eficientă modalitate de a preveni cancerul de col uterin este testarea, care poate pune în evidenţă orice fel de schimbări ce apar în zona colului uterin. Depistat şi tratat corect şi la timp, cancerul de col uterin poate fi vindecat. Cu alte cuvinte, nouă din zece cancere invazive pot fi prevenite prin screening!”, a declarat Dr. Cosmina Uzun, manager proiect.

Toate serviciile medicale oferite (consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic) sunt gratuite.

Acestea sunt finanţate în cadrul proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe