Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Tehnologii noi și inedite, prezentate la CES 2023

de Florentina Ionescu - ian. 18 2023
Tehnologii noi și inedite, prezentate la CES 2023

La CES 2023 au fost prezentate gadgeturi din domeniul sănătății. CES sau Consumer Electronics Show este o expoziție de IT organizată anual în luna ianuarie în Las Vegas, în Statele Unite ale Americii.

Jurnaliștii de la Euronews au realizat un top cu cele mai bune dispozitive din sănătate care ar putea fi folosite în viitor. 

Tehnologia continuă să facă progrese uriașe când vine vorba despre a ajuta consumatorii să aibă o mai bună înțelegere a sănătății lor și a stilului lor de viață. 

inteligenta artificiala
Fotografie de la Tara Winstead: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fundal-albastru-deget-viitor-robot-8386440/

 

Iată câteva dintre soluțiile și invențiile prezentate la expoziția Consumer Electronics Show din 2023:

Toaletele inteligente de la Withings

Compania Withings a creat un dispozitiv care se conectează la vasul de toaletă pentru a „scana urina”. Acest dispozitiv oferă un instantaneu imediat al echilibrului corpului, prin monitorizarea și detectarea unei palete largi de biomarkeri din urină. Puteți citi mai multe în știrea de pe site-ul Viața Medicală: Un dispozitiv inteligent analizează urina odată ce este montat în vasul de toaletă 

toalete inteligente CES 2023

Selfie-uri sănătoase de la Caducy

Caducy, un dispozitiv creat de o companie din Franța, numită i-Virtual, măsoară informațiile legate de sănătate, însă o face într-un mod diferit.

Datorită unui selfie video cu o durată de 30 de secunde, este realizată o analiză în cloud cu ajutorul inteligenței artificiale și cu algoritmi de învățare automată. Aplicația oferă informații despre ritmul cardiac, ritmul respirației și nivelul stresului – un mod de a realiza consultații medicale la distanță, potrivit companiei ce a produs această soluție. Tehnologia aceasta deja „citește” semnalele referitoare la sănătatea utilizatorului, de pe pielea feței lui.

Costume cu exoschelet de la compania German Bionic

O altă idee interesantă prezentată la expoziția CES vine de la German Bionic. Este vorba despre o altă tehnologie care ne-ar putea ajuta în viitor: exoscheletele.

Cei care au creat acest dispozitiv s-au gândit la o nevoie importantă: muncitorii din depozitele de mărfuri, de exemplu, al căror job este să ridice greutăți mari, au nevoie de ajutor. Așa că German Bionic încearcă să rezolve această problemă cu ajutorul unui costum cu exoschelet, intitulat Apogee.

A șasea iterație a produsului, Apogee este o versiune mai ușoară și mai puternică și ajută utilizatorul să ridice mai ușor obiecte cu greutatea de până la 30 de kilograme.

Aeo, soluție pentru curățenia din clădiri și spitale

Un alt robot care a fost prezentat la CES 2023 este Aeo. Acesta este un robot nou, cu misiunea de a menține clădirile curate și de a da o mână de ajutor lucrătorilor, în special celor care lucrează în spitalele cu personal prea puțin. Robotul acesta are multe talente și este creat de Aeolus Robotics. El poate fi folosit pentru dezinfectarea cu ultraviolete (UV), dar poate fi utilizat și în alte scopuri. 

robot Aeo

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe