Newsflash
Știri

Supravegherea microbiologică a infecțiilor bacteriene, un curs nou la Institutul „Cantacuzino”

de Florentina Ionescu - iul. 8 2022
Supravegherea microbiologică a infecțiilor bacteriene, un curs nou la Institutul „Cantacuzino”

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militar „Cantacuzino” a găzduit cursul de pregătire profesională continuă „Supravegherea microbiologică a infecțiilor bacteriene invazive”.

În perioada 5-7 iulie a.c., Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militar „Cantacuzino” a găzduit cursul de pregătire profesională continuă  „Supravegherea microbiologică a infecțiilor bacteriene invazive: septicemii, meningite, infecții articulare.  

curs la institutul cantacuzino1

Cursul este o activitate importantă prevăzută în cadrul Planului Sectorial de Cercetare Dezvoltare și are ca principal obiectiv „Dezvoltarea rețelei militare de supraveghere și răspuns pentru agenții biologici infecțioși” (acronim EMERGENT), precizează reprezentanții instituției pe o rețea socială.

Cursanții au fost medici de diferite specializări: medicină de laborator, microbiologie clinică, boli infecțioase, epidemiologie, medici din spitalele militare din țară, precum și din Institutul „Cantacuzino”. Cursul este creditat de Colegiul Medicilor din România cu 18 EMC (Educație Medicală Continuă). 

„Scopul acestei activități didactice a fost prezentarea metodologiilor privind supravegherea microbiologică a infecțiilor bacteriene invazive: descrierea algoritmilor de diagnostic microbiologic actualizați în infecțiile invazive determinate de agenți patogeni bacterieni (Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Enterococcus, Clostridoides difficile, Pseudomonas, Acinetobacter, Klebsiella, Escherichia coli)”, au explicat inițiatorii acestui demers.

În virtutea tradiției moștenite de la profesorul fondator, Ion Cantacuzino, școala cantacuzinistă s-a preocupat permanent de instruirea continuă a medicilor specialiști din țară și nu numai, prin cursuri de perfecționare susținute de personal de înaltă calificare din cadrul institutului, se arată în încheiere. 

curs la institutul cantacuzino2 

Ambasadorul Japoniei în România a făcut o vizită la SUUB 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe