Newsflash
Știri

Stomatoland a ajuns la a doua ediție: copiii au învățat cum să își perieze corect dinții

de Florentina Ionescu - mar. 7 2023
Stomatoland a ajuns la a doua ediție: copiii au învățat cum să își perieze corect dinții

Un proiect de profilaxie în privința igienei orale corecte a avut loc recent, inițiat de mai mulți medici, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași.

Stomatoland, ajuns la cea de-a II-a ediție, este un proiect de profilaxie născut din dorința de a transmite copiilor importanța unei igiene orale corecte. 

Proiectul a fost inițiat de decan prof. univ. dr. Monica Silvia Tatarciuc, șef lucrări dr. Ioana Mârțu și de conf. univ. dr. Carmen Savin, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și Societatea Studenților Stomatologi. 

stomatoland editia a doua

„Pe lângă importanța unei igiene orale corect realizate, printre principalele informații pe care dorim să le transmitem grupului țintă (școlari și preșcolari), enumerăm educarea în privința utilizării pastei de dinți cu fluor, obiceiuri de alimentație sănătoasă, precum şi dezvoltarea noțiunilor de prevenție a bolilor orale, acțiune esențială a fi conștientizată încă din copilărie”, potrivit anunțului făcut vineri, 3 martie, de reprezentanții UMF Iași pe pagina oficială de Facebook a instituției de învățământ.

Anul trecut au fost vizați copiii clasei I de la Școala Junior, iar în urma feedbackului pozitiv pe care inițiatorii proiectului Stomatoland l-au avut, au continuat cu ediția a doua, săptămâna trecută având plăcerea de a vizita copiii de clasa 0 tot din cadrul Școlii Junior.

„Aceștia, pe lângă că s-au simțit foarte bine cu voluntarii noștri și au învățat cum să își perieze corect dinții, au avut și bucuria de a fi răsplătiți la final cu câte o diplomă de participare și cu premii”, au transmis inițiatorii proiectului pe aceeași rețea socială.

Postarea originală: 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe