Newsflash
Știri

Ursula von der Leyen a vorbit ieri, la SUUB, despre digitalizarea sectorului de sănătate

de Florentina Ionescu - sept. 28 2021
Ursula von der Leyen a vorbit ieri, la SUUB, despre digitalizarea sectorului de sănătate

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut ieri, 27 septembrie, o vizită în România. Ea a fost întâmpinată de președintele României, Klaus Iohannis, și de premierul Florin Cîțu.

Ieri, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a aflat într-o vizită oficială la București, pentru a prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. 

ursula-von-der-leyen
Sursă imagine: gov.ro/ro/media/foto/intampinarea-pre-edintei-comisiei-europene-ursula-von-der-leyen-de-catre-premierul-florin-citu&page=1

Prezentă la Spitalul Universitar de Urgență București, aceasta a făcut câteva declarații în cadrul unei conferințe de presă. Reprezentanta Comisiei Europene (CE) a subliniat că, într-adevăr, Comisia Europeană dă undă verde Planului Naţional de Redresare și Reziliență al României, „în urma unei analize aprofundate și a unei foarte bune cooperări”.

În privința Planului de Redresare şi Rezilienţă, Ursula von der Leyen a explicat că sunt trei piloni importanți. Unul dintre acești piloni importanți se referă la tranziția digitală, 21% din buget.

„Am văzut un exemplu chiar și aici, în acest spital (n.red. – Spitalul Universitar de Urgență București), că viitorul este digital și putem să ne imaginăm deja ce va aduce viitorul, de exemplu, în domeniul imagistic medical”, a declarat președinta CE.

Ea a atras atenția că acest plan va face serviciile publice mult mai accesibile și mai eficiente pentru români.

„Mă bucur, de asemenea, că al treilea pilon în care ați ales să investiți se referă la un sector de sănătate mai puternic. Digitalizarea sectorului de sănătate face ca serviciile de sănătate să poată fi oferite la distanță, indiferent unde te afli în țară și este cheia accesului la îngrijiri de calitate, știți acest lucru deja. Mă bucur că planul dumneavoastră prevede aproape două miliarde de euro în investiții pentru spitale moderne, inclusiv pentru Spitalul Universitar de Urgență București, în care ne aflăm acum”, a mai spus Ursula von der Leyen, potrivit site-ului gov.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe