Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul de Boli Infecțioase Galați are un corp nou de clădire

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 22 septembrie 2020, ora 17:20

La Spitalul de Boli Infecțioase din Galați a fost inaugurat un corp de clădire nou construit. Investiția este de 19.085.000 de lei.

Investiţia, în valoare de 19.085.000 lei, a fost asigurată din fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Galaţi şi din fonduri europene.

corp noi de cladire
Sursă imagine: Costel Fotea/ Facebook

 

În această sumă este inclusă şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier nou.

„Am inaugurat o nouă investiție majoră în sănătate - un corp de clădire nou la Spitalul de Boli Infecțioase. Este pentru prima data în ultimii 30 de ani, când, la Galați, se construiesc de la zero clădiri noi pentru spitale. Mai bine de jumătate din activitatea Spitalului de Boli Infecțioase se va muta în noua clădire”, a scris pe Facebook Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Potrivit acestuia, aici vor funcționa laboratorul de microbiologie moleculară, secția de dermato-venerologie și o parte din secția de boli infecțioase I.

corp nou 2

„Dezvoltăm aici un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele, cu echipamente medicale de ultimă generație, unice în România. De asemenea, s-a amenajat și un compartiment pentru intervenții chirurgicale minore”, a precizat Costel Fotea.

El a mai menționat că noua clădire are și o zonă didactică pentru studenții de la medicină, inclusiv un amfiteatru cu peste 100 de locuri.

„Au fost amenajate saloane moderne, cu trei paturi și baie proprie, dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru confortul pacienților”, a conchis acesta.

Etichete: Spitalul de Boli Infecțioase Galati echipamente medicale sectia boli infectioase

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.