Newsflash
Știri

Spitalul de Boli Infecțioase Galați are un corp nou de clădire

de Dorina Novac - sept. 22 2020
Spitalul de Boli Infecțioase Galați are un corp nou de clădire

La Spitalul de Boli Infecțioase din Galați a fost inaugurat un corp de clădire nou construit. Investiția este de 19.085.000 de lei.

Investiţia, în valoare de 19.085.000 lei, a fost asigurată din fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Galaţi şi din fonduri europene.

corp noi de cladire
Sursă imagine: Costel Fotea/ Facebook

 

În această sumă este inclusă şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier nou.

„Am inaugurat o nouă investiție majoră în sănătate - un corp de clădire nou la Spitalul de Boli Infecțioase. Este pentru prima data în ultimii 30 de ani, când, la Galați, se construiesc de la zero clădiri noi pentru spitale. Mai bine de jumătate din activitatea Spitalului de Boli Infecțioase se va muta în noua clădire”, a scris pe Facebook Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Potrivit acestuia, aici vor funcționa laboratorul de microbiologie moleculară, secția de dermato-venerologie și o parte din secția de boli infecțioase I.

corp nou 2

„Dezvoltăm aici un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele, cu echipamente medicale de ultimă generație, unice în România. De asemenea, s-a amenajat și un compartiment pentru intervenții chirurgicale minore”, a precizat Costel Fotea.

El a mai menționat că noua clădire are și o zonă didactică pentru studenții de la medicină, inclusiv un amfiteatru cu peste 100 de locuri.

„Au fost amenajate saloane moderne, cu trei paturi și baie proprie, dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru confortul pacienților”, a conchis acesta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe