Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 1600 de candidați înscriși la concursul de rezidențiat de la Cluj-Napoca

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 19 noiembrie 2021, ora 10:17

Anul acesta, peste 1.600 de candidați vor participa la concursul național de rezidențiat, organizat de UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, care are loc duminică, 21 noiembrie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca va lua măsuri speciale astfel încât proba scrisă a examenului național de rezidențiat din acest centru universitar, la care vor participa peste 1.600 de candidați, să se desfăşoare duminică, 21 noiembrie, în condiţii optime de siguranţă sanitară și distanțare fizică pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidați și organizatori, potrivit unui comunicat transmis redacției. 

Citiți și: Examenul național de rezidențiat 2021 are loc duminică 

repartitie rezidentiat 2020 UMF Cluj

Locuri și posturi scoase la concurs

Concursul de intrare în rezidențiat pe post și în rezidențiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătății, UMF „Iuliu Hațieganu” fiind centru de examinare.

Acesta se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara. Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 6.219 de locuri și posturi, pentru care vor candida 12.560 de absolvenți din întreaga țară

UMF Cluj

La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.609 de candidați: 746 de absolvenți de Medicină, 322 de absolvenți de Medicină Dentară și 541 de absolvenți de Farmacie, potrivit sursei citate.

Corectarea grilelor se face electronic

Examenul scris va începe duminică, 21 noiembrie, la ora 10:00, va dura patru ore și se va susține în trei domenii: Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic. 

concurs rezidentiat Cluj-Napoca 2020

În actualul context epidemiologic, în vederea respectării tuturor prevederilor legislative în vigoare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, UMF „Iuliu Hațieganu” a pregătit peste 30 de săli de examen, în mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele UMF „Iuliu Hațieganu”, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai, amfiteatre ale Universității Tehnice, sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia.

Condiții pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

Pentru siguranța cadrelor didactice și a candidaților, sălile de examen vor fi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte, anunță reprezentanții UMF Cluj-Napoca.

Au fost create circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de patru metri pătrați pentru fiecare candidat. La intrarea în săli, candidaților li se vor scana certificatele digitale COVID și li se vor oferi măști de unică folosință. 

Prof. dr. Anca Buzoianu Foto facebook
Prof. dr. Anca Buzoianu

„Universitatea, printr-un efort colectiv, va acţiona preventiv şi cu responsabilitate în scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, privind cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a concursului național de rezidențiat. Pentru că, anul acesta, va fi o concurență mare pentru posturile și locurile scoase la concurs, le dorim mult succes tuturor candidaților!”, a transmis prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Reamintim că la concursul de rezidențiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară și cea mai mare rată de promovare, în toate cele trei domenii - Medicină, Medicină Dentară și Farmacie - au fost obținute de absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, care s-a situat pe primul loc în țară.

Etichete: locuri rezidentiat examen rezidentiat 2021 rezidentiat 2021 concurs rezidentiat UMF Cluj-Napoca UMF Cluj prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.