Organizaţia Salvaţi Copiii a donat, marţi, Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş echipamente medicale, echipamente de protecţie şi soluţii de dezinfectare în valoare de 300.000 lei.
Potrivit unui comunicta de presă, instituția a primit 500 de măști FFP2, 6.500 de măști în trei straturi, 100 de viziere, 10.000 de mănuși, 2.500 de halate de tip vizitator, 4.000 de halate chirurgicale, 420 de combinezoane de protecție, 50 de perechi de botoși lungi, 3.000 de tablete de cloramină, 40 l dezinfectant Septol, 20 l detergent eco.
De asemenea, la IUBCvT din Târgu Mureșau ajuns și următoarele echipamente medicale:
„Imediat ce echipa de medici coordonată de prof. dr. Horaţiu Suciu ne-a cerut ajutorul, am activat fondul de urgență pe care l-am deschis pentru echiparea spitalelor. Am reușit să mobilizăm resurse și să punem la dispoziția spitalului echipamente de protecție și aparatură medicală de care avea atâta nevoie. E responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne protejăm medicii, să construim împreună un zid la adăpostul căruia ei să ne poată salva viețile”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.
Conform comunicatului de presă, din estimările medicilor, în România se efectuează anual aproximativ 450 de intervenții cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu Mureș.
Numărul mare de intervenții chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș – cele mai multe din țară – transformă echiparea spitalului cu tot ceea ce este necesar protecției în fața unui virus atât de agresiv, într-o prioritate.
„În România continuă să se nască copii cu malformații cardiace congenitale grave și singura lor șansă reală la viață este de a fi operați la Târgu Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant. (...) În contextul pandemiei, echipa de medici are nevoie de aparatură medicală și echipamente de protecție pentru a sta alături de aceste suflete greu încercate încă din primele zile de viață”, a explicat Prof. Dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.
Sursă imagine: Pixabay
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe