Newsflash
Știri

Conferința Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA, ediția a șasea, va avea loc la Oradea

de Florentina Ionescu - sept. 5 2022
Conferința Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA, ediția a șasea, va avea loc la Oradea

Săptămâna aceasta, la Oradea, digitalizarea sistemului de sănătate va fi dezbătută în cadrul celei mai mari conferințe de tehnologie medicală din Europa de Est.

Digitalizarea spitalelor, chirurgia robotică și medicina viitorului bazată pe inteligență artificială se numără printre temele ce vor fi dezbătute timp de aproape o săptămână în cadrul Conferinței Internaționale de Tehnologie Medicală SSIMA RE:Imagine Healthcare.  

SSIMA-Logo

Inovaţia medicală își dă întâlnire la Oradea 

Acesta este cel mai mare eveniment de profil din Europa de Est și se derulează la Oradea, începânde de astăzi, 5 septembrie, și până la 9 septembrie.

A șasea ediție a Summer School on Imaging for Medical Applications (SSIMA) reunește reputați medici și profesori de la prestigioase instituții precum Harvard, Oxford, John Hopkins, Stanford, Israel, dar și miniștri, secretari de stat, șefi de spitale, reprezentanți ai mediului academic și lideri de business, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Masă rotundă la care participă manageri de spitale

De asemenea, în programul evenimentului au fost incluse două paneluri dedicate managementului situațiilor de urgență în spitale și investițiilor în sistemul de sănătate din România, acesta din urmă fiind organizat în formatul unei mese rotunde la care vor lua parte și șefi ai Direcțiilor de Sănătate Publică, manageri de spitale și case de sănătate.

Printre experţii care vor fi prezenți la Oradea se află: 

  • Marco Zenati, profesor la Facultatea de Medicină a Universității Harvard și chirurgul cardiovascular care a realizat prima operație cu un robot chirurgical din SUA;
  • Natalia Trayanova, profesor la Universitatea Johns Hopkins, care a dezvoltat singurul algoritm care determină riscul de moarte subită la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, folosind inteligența artificială;
  • Dorin Comaniciu, vicepreședintele global al Diviziei de sănătate a companiei Siemens;
  • profesor Michael Halberthal, directorul general al Spitalului Rambam, cel mai mare spital din nordul Israelului.

„Inovația în sănătate în Romania, la fel ca și digitalizarea sistemului de sănătate se află în fază incipientă. Deși IT-știi și medicii români sunt apreciați internațional, luăm premii peste premii la olimpiadele de matematică, fizică, informatică, în ceea ce privește ecosistemul de inovație în tehnologie medicală, România este decalată cu zeci de ani față de alte țări. Aceasta se reflectă inclusiv în nivelul de digitalizare a sistemului nostru de sănătate, rămas și el la fel de în urmă. Din 2015, conferința internațională SSIMA Re:Imagine Healthcare contribuie la reducerea acestui decalaj, facilitând colaborări între comunitatea academică și de business din țară și din străinătate și atrăgând atenția liderilor internaționali din domeniu asupra potențialului acestei țări”, a declarat dr. Elena Ovreiu (foto), fondator al SSIMA – Summer School on Imaging for Medical Applications.

elena-ovreiu-viata-medicala

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Primăria Oradea, cu susținerea Universității Politehnica din București, a Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și a Asociației Medici pentru România.

Conferința SSIMA RE:Imagine Healthcare se bucură de Înaltul Patronaj al Președinției Române. Fondatori și organizatori ai evenimentului sunt Elena Ovreiu, doctor în tehnologie medicală, renumitul profesor israelian de origine română Alfred Bruckstein și antreprenorul George Haber, orădean de origine, unul dintre cei mai de succes români din SUA.

Încă de la început, conferința SSIMA a beneficiat de un parteneriat cu Universitatea Technion din Israel, considerată una dintre cele mai bune universităţi din lume. 

Prima soluţie digitală de kinetoterapie la distanţă, made in Romania 

Inteligenţa Artificială poate face diferenţa în medicină 

În ceea ce privește ecosistemul de inovație în tehnologie medicală, România este decalată cu zeci de ani față de alte țări.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe