Newsflash
Știri

Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara are o nouă zonă de triaj epidemiologic

de Dorina Novac - nov. 9 2020
Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara are o nouă zonă de triaj epidemiologic

O nouă zonă de triaj epidemiologic a devenit funcţională la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, după ce şase construcţii modulare, de tip container, au fost amplasate în incinta unităţii sanitare.

Potrivit reprezentanților Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, cele șase construcții modulare înlocuiesc corturile în care se făcea până acum triajul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

spital modular 2

Acestea provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat.

Construcțiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar unul dintre containere este conectat la rețeaua de apă-canal a unității sanitare. De asemenea, fiecare container este prevăzut cu un pat.

„Până acum, triajul se facea în corturi puse la dispoziție de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timișoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineața iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, spune prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

În construcțiile modulare se vor face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.

zona de triaj epidemiologic

„Acest ansamblu modular va funcționa ca punct unic de triaj în județul Timiș pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, ei fiind deserviți atât de medicii rezidenți din diferite specialități, cât și de studenții de la Medicină. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de așteptare pentru pacienți, în două dintre containere se va efecuta consultul clinic și se vor recolta probele biologice”, a precizat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

Acesta a mai subliniat că tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj și ancheta epidemiologică pentru depistarea contacților.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe