Newsflash
Știri

Spitalul din Blaj va fi extins cu un nou corp de clădire

de L. Budin - sept. 3 2021
Spitalul din Blaj va fi extins cu un nou corp de clădire

Printr-o finanţare a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Spitalul din municipiul Blaj va fi extins cu un nou corp de clădire cu cinci niveluri, a anunţat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a inclus pe Lista sinteză a subprogramului „Unităţi Sanitare” obiectivul de investiţii „Construire clădire pentru secţiile Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Spitalizare zi şi Izolator la Spitalul Municipal Blaj”, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar pe pagina sa de Facebook.

spital-blaj
Sursă foto: Facebook Gheorghe Valentin Rotar

CNI va finanţa astfel construirea unui nou corp de clădire, compus din demisol, parter şi trei etaje, în curtea spitalului! Noul corp de clădire de la Spitalul Blaj va dispune de saloane cu 1, 2 sau 3 paturi, cu grupuri sanitare proprii, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi, cameră de gardă, săli de tratament şi consultaţii, birouri administrative şi pentru personal, sală de mese, spaţii auxiliare de depozitare şi boxe de curăţenie, iar capacitatea spitalului nostru va creşte semnificativ”, a subliniat primarul.

Prin această investiţie se doreşte relocarea tuturor secţiilor aflate în spaţii improprii, în vederea creşterii calităţii actului medical, prin consultaţii interdisciplinare efectuate de către medicii de diverse specialităţi şi prin examinarea prioritară cu aparatură de înaltă performanţă (CT, RMN, angiograf). 

Finanţarea acestui obiectiv de investiţii de către CNI se alătură proiectului de construcţie a noului Ambulatoriu, proiect european aflat în curs de implementare, şi va dezvolta aria de servicii de sănătate prestate de Spitalul Municipal Blaj”, mai arată edilul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe