Newsflash
Știri

Spitalul Cuza Vodă, Iași: echipa medicală a ajutat o femeie de 220 kg să nască natural

de L. Budin - aug. 26 2021
Spitalul Cuza Vodă, Iași: echipa medicală a ajutat o femeie de 220 kg să nască natural

O femeie din judeţul Iaşi, cu o greutate de 220 de kilograme, fost ajutată de medicii de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Cuza Vodă să nască natural un băieţel în greutate de 3.280 grame.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, este mama a încă patru copii, născuţi tot natural, informează Agerpres.

nou-nascut

Este o premieră pentru Iaşi şi credem că şi la nivel naţional. Această gravidă are supraponderabilitate morbidă, o greutate de 220 kilograme, şi are o serie de comorbidităţi asociate, precum hipertensiune şi ulcer varicos. A fost o adevărată provocare pentru obstetricieni, neonatologi, pentru echipa de anestezie. Din fericire am făcut faţă cu brio acestei provocări. (...) Urmează o perioadă de monitorizare a evoluţiei pacientei, pentru că nu putem spune că am îndepărtat definitiv acest pericol, pot apărea o serie de complicaţii”, a declarat dr Mihaela Grigore, coordonatorul echipei medicale care a asistat naşterea.

Managerul spitalului, Robert Dâncă, a declarat că naşterea a fost o adevărată provocare nu doar din punct de vedere medical, ci şi administrativ.

Din cauza supraponderabilităţii pacientei cazul a fost unul deosebit. Am avut noroc că am fost pregătiţi din timp şi am anticipat că vom avea şi astfel de naşteri. Masa poate susţine o capacitate de până la 300 de kilograme. Lucrurile au decurs bine din toate punctele de vedere. Suntem mândri de specialiştii noştri care au făcut faţă unui astfel de caz”, a precizat managerul unității medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe