Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va fi reabilitat energetic

de Magdalena Tănăsescu - ian. 29 2024
Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va fi reabilitat energetic

Un proiect care vizează reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va beneficia de finanțare din fonduri europene nerambursabile în valoare totală de 16.259.939 lei, TVA inclus.

Principalele lucrări care vor fi realizate constau în reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, înlocuirea instalației termice interioare, dotarea cu ventiloconvectoare care vor asigura confortul termic, precum și schimbarea corpurilor termice pentru blocul operator.


De asemenea, investiția de la nivelul principalului corp de clădire, corpul A, mai vizează introducerea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, cu panouri solare și acumulatoare, instalarea de panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice și refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.

Ceea ce urmărim să realizăm prin intermediul acestei investiții, pe care ne dorim să o demarăm în cel mai scurt timp posibil, este atât reducerea costurilor, cât și creșterea gradului de confort al pacienților. Facem tot ceea ce ține de noi pentru ca spitalele clujene să beneficieze de cele mai moderne dotări și de infrastructura optimă de realizare a unui act medical de cea mai bună calitate”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, într-un comunicat de presă.


Corpul A, cu regimul de înălțime D+P+9E, este destinat spitalizării continue în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, reumatologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică şi reparatorie și chirurgie generală. Serviciile medicale sunt oferite unui număr mediu de 12.000 de pacienţi spitalizaţi anual pe cele 403 paturi.

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singurul de profil din Transilvania și unul din cele doar două unități medicale multidisciplinare de acest tip din țară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe