Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sistemele informatice din 4 spitale clujene, dezvoltate cu fonduri obținute prin PNRR

de Magdalena Tănăsescu - aug. 22 2023
Sistemele informatice din 4 spitale clujene, dezvoltate cu fonduri obținute prin PNRR

Patru spitale din județul Cluj îşi vor dezvolta sistemele informatice printr-o investiție totală de peste 17 milioane de lei, fonduri obţinute de Consiliul Judeţean Cluj prin PNRR.

Instituţiile care vor beneficia de aceste investiţii sunt Spitalul de Recuperare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa. 

„Cele patru proiecte de hotărâri care vizează digitalizarea unităţilor sanitare au fost inițiate de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Valoarea totală cumulată a investiţiilor este de 17.280.938 de lei, fără TVA, finanţarea urmând a fi asigurată integral din fonduri europene. Proiectele se intenţionează a fi depuse spre finanţare prin PNRR - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", se arată într-un comunicat transmis de CJ Cluj și citat de Agerpres

Potrivit comunicatului, prin implementarea acestor proiecte se urmăreşte demararea unui proces de digitalizare în vederea dezvoltării unor noi module informatice care să deservească activitatea celor patru instituţii medicale. Se are în vedere achiziţionarea şi instalarea echipamentelor hardware, migrarea de date către noi sisteme şi infrastructuri, dezvoltate de aplicaţii informatice aferente, şi instruirea personalului la nivelul spitalelor.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe