Newsflash
Știri

Seminar despre înțelegerea și comunicarea riscurilor existente în caz de dezastre

de Dorina Novac - feb. 23 2023
Seminar despre înțelegerea și comunicarea riscurilor existente în caz de dezastre

La Palatul Parlamentului din București se va desfășura, în perioada 23-24 februarie, seminarul cu tema „Înțelegerea și comunicarea riscurilor existente și viitoare în caz de dezastre: Asigurarea comunicării bazate pe dovezi”.

Evenimentul este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și cu sprijinul Camerei Deputaților.

seminar DSU

„Acest eveniment de anvergură se concentrează pe construirea rezilienței societale prin comunicare eficientă a riscurilor și va aduna reprezentanți ai autorităților de protecție civilă din peste 10 țări, ai Comisiei Europene, Consiliul Europei, mass-media, grupuri ale societății civile și experți cu atribuții atât în plan operațional, cât și la nivel strategic”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Întâlnirile vor avea în prim plan identificarea modalităților de a lupta împotriva dezinformării și vor acorda o atenție specială educării tinerilor privind riscurile la dezastre, precum și identificarea și utilizarea informațiilor relevante, în scopul creșterii rezilienței.

Evenimentul este organizat de către DSU în comun cu Oficiul Regional al Organizației Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre (@UNDRR), publicul țintă fiind reprezentat de statele membre ale Uniunii Europene și de statele participante la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii, dar și alte state cu care DSU cooperează activ în sfera protecției civile.

Totodată, evenimentul va asigura participarea unor înalți oficiali și experți de la nivelul unor organizații internaționale care vor împărtăși bune practici și lecții învățate în ceea ce privește aspectele comunicării în materie de riscuri la dezastre.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe